Λαρίσης Ιερώνυμος: Από τα μπαλκόνια με το φως από το καντήλι του σπιτιού θα γιορτάσουμε την Ανάσταση!

674

Αύριο στις 12 τα μεσάνυχτα θα γιορτάσουμε την Ανάσταση από τα μπαλκόνια του σπιτιού μας και θα ανάψουμε τις αναστάσιμες λαμπάδες, από το καντήλι του σπιτιού μας ήταν το μήνυμα του σεβασμιότατου μητροπλίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμου στην αποψινή θεία λειτουργία του Επιτάφιου θρήνου.

Μάλιστα ο σεβασμιότατος εξηγησε , αφήνοντας μία αιχμή σε όσους αμφισβήτησαν βλέποντας την τηλεοπτική εικόνα από τη Θεσσαλία τηλεόραση που μεταδίδει ζωντανά τις ακολουθίες, ότι τηρήθηκε η νομιμότητα, ότι η εναλλαγή των ιερέων χθες στα 12 ευαγγελια, δεν έγινε με συνωστισμό τους στο μητροπολιτικό ναό, αλλά ένας έφευγε και ενας έμπαινε, ώστε να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί από την Πολιτική Προστασία.

Η πρωτόγνωρη πάντως εικόνα του άδειου από πιστούς ναού σήμερα ημέρα τουυ Επιτάφιου θρήνου, κατέληξε ο σεβασμιότατος, έδειξε ότι η Ορθοδοξια είναι μία βαθειά πνευματική και εσωτερική αναζήτηση και έκλεισε το μήνυμά του απευθύνοντας ευχαριστίες προς ους πιστούς της Λάρισας, που ακολούθησαν τις υποδείξεις της εκκλησίας…

Πηγή: thessaliatv.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ