Λαρισαίος πούλησε 50 ζώα σε κτηνοτρόφο από τον Αλμυρό αλλά δεν τα παρέδωσε ποτέ

1473

Την παραδειγματική τιμωρία επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε βάρος Λαρισαίου, ο οποίος εξαπατούσε επαγγελματίες της περιοχής προσποιούμενος των εισαγωγέα ζώων.

Το Δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 38 μηνών, χωρίς αναστολή, χωρίς μετατροπή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Εφόσον ο καταδικασθείς συλληφθεί, θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο δράστης παρουσιαζόταν ως έμπορος ζώων, είχε πλησιάσει έναν κτηνοτρόφο της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού και του είχε υποσχεθεί να του φέρει ζώα από την Ισπανία, προκειμένου ο κτηνοτρόφος να στήσει κτηνοτροφική μονάδα. Μάλιστα τον πίεζε και του πήρε προκαταβολή, συνολικού ύψους 16.000 ευρώ κατά το χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016…

Ο κτηνοτρόφος από την περιοχή του Αλμυρού δανείστηκε από συγγενικά του πρόσωπα, για να συμπληρώσει το ποσό που έδωσε στον φερόμενο ως έμπορο, για να κάνει την εισαγωγή των ζώων. Μάλιστα η συμφωνία αφορούσε εισαγωγή 50 ζώων. Ο φερόμενος ως εισαγωγέας ζώων κορόιδευε συνεχώς τον κτηνοτρόφο, άλλαζε τους αριθμούς τηλεφώνου του, ενώ φέρεται να εξαπάτησε και άλλον κτηνοτρόφο στην ίδια περιοχή, ωστόσο η δεύτερη αυτή υπόθεση δεν έφτασε στη δικαιοσύνη, καθώς ο εν λόγω κτηνοτρόφος φέρεται να μην είχε τα χρήματα να υποβάλει μήνυση…

Σύμφωνα με το Δικαστήριο ο Λαρισαίος φερόμενος ως έμπορος ζώων, επέδειξε μη πρέπουσα συμπεριφορά, ενώ ο εισαγγελέας στην πρότασή του ζήτησε η ποινή να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με τον όρο της εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ. Η εισαγγελική πρόταση δεν έγινε αποδεκτή και στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 38 μηνών, χωρίς αναστολή, χωρίς μετατροπή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πηγή: e-thessalia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here