Λαρισαίος μίσθωσε ξενώνα στο Πήλιο και εξαπάτησε την ιδιοκτήτρια – Εμφανιζόταν με καταθέσεις στην Ελβετία

341

Κατηγορούταν ότι έπεισε την ιδιοκτήτρια ξενώνα στο Ανατολικό Πήλιο να του το εκμισθώσει, παρουσιαζόμενος ως οικονομικά εύρωστος, με καταθέσεις στην Ελβετία και με το να οδηγεί αυτοκίνητο μάρκας «Πόρσε», αλλά τελικά την εξαπάτησε. Προχθές κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, κατηγορούμενος για απάτη, ενώ στο εδώλιο κάθισε και η πρώην σύντροφός του, κατηγορούμενη για άμεση συνδρομή στην απάτη.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 42χρονο Λαρισαίο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή, ενώ απάλλαξε της κατηγορίας την 55χρονη πρώην σύντροφό του από την Αθήνα. Η υπόθεση συζητήθηκε σε δεύτερο βαθμό, καθώς πρωτόδικα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τους είχε κρίνει ένοχους και τους δύο, επιβάλλοντάς τους ποινή φυλάκισης δύο ετών στον καθένα, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 42χρονος έβλαψε ξένη περιουσία, πείθοντας με παρουσίαση ψευδών γεγονότων ως αληθινών ως τακτικός πελάτης ξενώνα, να του τον μισθώσει η 45χρονη ιδιοκτήτριά του. Φέρεται να υποστήριζε, πως εφόσον του το εκμίσθωνε για πέντε χρόνια, θα είχε τεράστιο όφελος η ιδιοκτήτρια, γιατί εκτός από τα μισθώματα θα αναβάθμιζε λειτουργικά και οργανωτικά το ξενοδοχείο. Θα έκανε προσθήκες με δικά του έξοδα και θα κατασκεύαζε και τρίτο κτίριο, για το οποίο υπήρχε άδεια ανέγερσης. Σύμφωνα επίσης με το κατηγορητήριο, ο 42χρονος Λαρισαίος παρουσιαζόταν ως οικονομικά εύρωστος, με καταθέσεις στην Ελβετία και να οδηγεί «Πόρσε Καγιέν», ότι παλαιότερα ήταν ιδιοκτήτης μπαρ στη Λάρισα και στην Ίο και στη συνέχεια μίσθωνε ξενοδοχείο στη Σαντορίνη. Έπεισε έτσι την ιδιοκτήτρια του ξενώνα των έξι δωματίων, δηλώνοντας την 55χρονη πρώην σύντροφό του ως σύζυγό του, με την οποία είχαν και παιδί και έκλεισαν συμφωνία μαζί της για μίσθιο 2.750 ευρώ. Υπέγραψαν συμφωνητικό στις 15 Δεκεμβρίου του 2011, αλλά στο μεταξύ και σύμφωνα με όσα έμαθε η ιδιοκτήτρια του ξενώνα, προέκυψε πως δεν είχε μπαρ στην Ίο, αλλά εργαζόταν ως υπάλληλος σε μπαρ, ότι είχε εγκαταλείψει κρυφά το νησί, αφήνοντας τα προσωπικά του αντικείμενα στο δωμάτιο ξενοδοχείου… Τα χρέη του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ξεπερνούσαν τις 10.000 ευρώ, ενώ κατόπιν φέρεται να μετέβη στη Σαντορίνη, όπου ισχυρίστηκε πως διεύθυνε ξενοδοχείο για δύο χρόνια και φέρεται να έφυγε κρυφά και από εκεί, αφήνοντας χρέη 4.000 ευρώ. Η 55χρονη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δεν ήταν σύζυγος του Λαρισαίου και κατηγορούταν πως είχε άμεση συνδρομή στην απάτη.

Στο κατηγορητήριο επισημαίνεται ότι ο 42χρονος τέλεσε την απάτη, για να αποκομίσει όφελος 14.198 ευρώ από την ιδιοκτήτρια του ξενώνα με τα μισθώματα Ιουλίου-Οκτωβρίου 2012, τα οποία δεν κατέβαλε και 6.455 ευρώ με τη δημιουργία χρεών στην εταιρεία της παθούσας, καθώς και ποσού 6.875 ευρώ ως αποζημίωση για απροειδοποίητη εγκατάλειψη του ακινήτου.
Απολογούμενος ο 42χρονος ανέφερε μεταξύ άλλων πως είχε εμπειρία στον χώρο της εστίασης, είχε παλαιότερα δική του επιχείρηση στη Λάρισα, είχε εργαστεί και στη Σαντορίνη, δεν πίεσε την ιδιοκτήτρια για να μισθώσει τον ξενώνα, αρνήθηκε ότι είχε καταθέσεις και κυκλοφορούσε με «Πόρσε» και τόνισε ότι εκείνος ο χειμώνας ήταν δύσκολος, καθώς έπεσαν πολλά χιόνια, το χωριό αποκλείστηκε και δεν πήγε καλά η επιχείρηση. Από την πλευρά της η 55χρονη απολογούμενη ανέφερε μεταξύ άλλων πως δεν είχε ενεργό συμμετοχή στη συμφωνία, ενώ υποστήριξε τον 42χρονο πως είναι καλός στη δουλειά του και θα μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά, ωστόσο έπεσε σε δύσκολο χειμώνα.

Πηγή: e-thessalia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here