Λαρισαίοι οδηγοί, προσοχή στη νέα σήμανση

406

Την προσοχή των οδηγών απαιτούν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Αγίου Νικολάου ειδικότερα στους δρόμους που περικλείονται από τις οδούς Ανθ. Γαζή, Ηρώων Πολυτεχνείου, Παπαναστασίου και Ηπείρου. Μιας μικρής σχετικά περιοχής, η οποία επειδή βρίσκεται πολύ κοντά στο Κέντρο, έλκει το ενδιαφέρον των οδηγών που αναζητούν διαρκώς μια θέση στάθμευσης.

Η νέα σήμανση θα τεθεί σε ισχύ από σήμερα Πέμπτη και η επιβαλλόμενη – από το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) – αλλαγή, θα σημάνει τη μονοδρόμηση οδών που για δεκαετίες χρησιμοποιούνταν ως δρόμοι διπλής κατεύθυνσης.

Με αφορμή και τις αλλαγές που θα επηρεάσουν συνήθειες ετών, από το Τμήμα Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων επισημαίνεται η ανάγκη οι οδηγοί να τηρήσουν τον ΚΟΚ και να υπακούσουν στη σήμανση, για την οποία έχουν τοποθετηθεί πινακίδες από ημέρες.

Οι αλλαγές αφορούν στην κατεύθυνση κυκλοφορίας οχημάτων στις οδούς, Αλ. Παπάγου, Σούτσου, Φαρμάκη, Ορφέως, Αγ. Νικολάου και Μουρούζη που από σήμερα μονοδρομούνται.

Αναλυτικότερα η οδός Αλ. Παπάγου μονοδρομείται με κατεύθυνση από την Παπαναστασίου προς τη Σούτσου. Η οδός Μουρούζη μονοδρομείται με κατεύθυνση από την Ανθ. Γαζή προς την Παπαναστασίου.

Η οδός Φαρμάκη μονοδρομείται με κατεύθυνση από την Παπαναστασίου προς τη Σούτσου. Η οδός Ορφέως μονοδρομείται με κατεύθυνση από την Ανθ. Γαζή προς τη Σούτσου.

Η οδός Αγ. Νικολάου μονοδρομείται με κατεύθυνση από τη Σούτσου προς την Παπαναστασίου. Στο υπόλοιπο τμήμα της, επίσης μονοδρομείται αλλά με κατεύθυνση από τη Σούτσου έως την Ανθ. Γαζή όταν μέχρι χθες ίσχυε το αντίθετο.

Η οδός Σούτσου μονοδρομείται με κατεύθυνση από την Ηρ. Πολυτεχνείου προς την Αγ. Νικολάου και από την Ηπείρου μονοδρομείται με κατεύθυνση προς την Αγ. Νικολάου.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Να σημειωθεί ότι η εφαρμογή του ΣΒΑΚ έγινε μετά από νέα κυκλοφοριακή μελέτη στο Κέντρο της Λάρισας και αλλαγές όπως αυτή της περιοχής του Αγίου Νικολάου έχουν εφαρμοσθεί και σε άλλες περιοχές (οδοί Κολοκοτρώνη, Μιαούλη κ.λπ.) αφού στόχευση του έργου είναι, μεταξύ άλλων, η κύρια κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται από κεντρικές, συλλεκτήριους οδούς και όχι μέσω συνοικιακών οδών, οι οποίες σταδιακά θα μετατραπούνε σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας.

ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ

Η επόμενη φάση εφαρμογής των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα αφορά σε περιοχές που περικλείονται μεταξύ των οδών Παπαναστασίου, Ηπείρου, Παναγούλη και Ηρ. Πολυτεχνείου.

 Β.Κ.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here