Λαρισαίοι νεαροί βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για ένα μπάνιο

864

Άκρως επικίνδυνος ο σταθμός των τρένων στους Νέους Πόρους. Το ασανσέρ που μεταφέρει τους επιβάτες απέναντι είναι μονίμως χαλασμένο, με αποτέλεσμα ο κόσμος πολλές φορές να επιλέγει να διασχίσει τις γραμμές για να βρεθεί στην απέναντι αποβάθρα.

Αγανακτισμένη Λαρισαία (τα στοιχεία της βρίσκονται στη διάθεση της «Ε») καταγγέλλει ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο υπήρξε μάρτυρας ενός απίστευτου περιστατικού. Μια ομάδα νεαρών, αναγκάστηκε να κουβαλήσει τον φίλο τους που βρισκόταν σε αναπηρικό αμαξίδιο στα χέρια, καθώς το ασανσέρ για άλλη μια φορά δεν λειτουργούσε. «Τον σήκωσαν στα χέρια και τον ανέβασαν στις σκάλες για να τον περάσουν από τη γέφυρα. Τι θα συνέβαινε εάν τους έπεφτε; Μιλάμε για παιδιά. Τα Σαββατοκύριακα ο σταθμός των Νέων Πόρων κατακλύζεται από νέους, οι οποίοι δεν υπολογίζουν πόσο επικίνδυνο είναι να περνάνε μέσα από τις γραμμές. Πρέπει να συμβεί κάτι για να επέμβουν οι υπεύθυνοι; Ο χώρος είναι παντελώς εγκαταλελειμμένος, σκουπίδια και χόρτα μας έχουν πνίξει. Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ. Με το εγγόνι μου στο καρότσι θέλησα να πάρω το ασανσέρ και δε λειτουργούσε. Αν το πετύχεις να λειτουργεί είναι σαν να έπιασες το λαχείο. Ως πότε θα σφυρίζουν αδιάφορα οι υπεύθυνοι;» λέει χαρακτηριστικά.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που κάποιος παραπονείται για την κατάσταση του σιδηροδρομικού σταθμού στους Νέους Πόρους, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες που η επιβατική κίνηση είναι πολύ μεγάλη.

Η «Ε» επικοινώνησε με τον αρμόδιο επί των τεχνικών θεμάτων του ΟΣΕ κ. Χάρη Κούτρα, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη συντήρηση των ανελκυστήρων, στο σταθμό των Νέων Πόρων, καθώς είναι εξωτερικοί και εκτεθειμένοι σε όλες τις καιρικές συνθήκες και έτσι χαλούν συχνά. «Υπάρχει εργολάβος που έχει αναλάβει τη συντήρηση και επισκευή τους. Απλώς υπάρχει κάποια καθυστέρηση στην επισκευή, καθώς ο σταθμός δεν είναι στελεχωμένος με προσωπικό, ούτε υπάρχει σταθμάρχης που θα πάρει άμεσα και θα ενημερώσει. Έτσι, όταν οι επιβάτες το κάνουν ενημερώνουμε άμεσα τον εργολάβο που φεύγει από Λάρισα για να πάει να αποκαταστήσει το πρόβλημα. Υπάρχει ένας τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός αναρτημένος στις πόρτες των ανελκυστήρων όπου μπορούν να καλούν οι επιβάτες για να ενημερώνουν για βλάβη. Αν δεν μας ενημερώσουν, δεν το παίρνουμε είδηση. Πάντως το γνωρίζουμε ότι γενικά υπάρχει πρόβλημα και προσπαθούμε η συντήρηση να είναι τακτική κάθε 15 μέρες. Το ιδανικό θα ήταν ο σταθμός να ήταν στελεχωμένος έστω με ένα σταθμάρχη», αναφέρει χαρακτηριστικmpanio

Συμπερασματικά, το πρόβλημα το γνωρίζουν όλοι, λύση υπάρχει, αλλά τελικά το πρόβλημα παραμένει. Μήπως οι αρμόδιοι θα έπρεπε να το δουν πιο προσεκτικά;

Πηγή: elefteria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here