Η Λαρισαία γιατρός και η περιπέτεια υγείας του αλλοδαπού επιβάτη του ΚΤΕΛ

465

Την καίρια και σωτήρια παρέμβαση Λαρισαίας γιατρού, χάρη στην οποία αντιμετωπίστηκε με επιτυχία η περιπέτεια υγείας που είχε Πακιστανός επιβάτης των ΚΤΕΛ το πρωί της Παρασκευής, ταξιδεύοντας από Αθήνα προς Λάρισα επισημαίνουν στην «Ε» επιβάτες του συγκεκριμένου δρομολογίου, που έτυχε να γίνουν μάρτυρες του περιστατικού.

Διευκρινίζουν δε ότι «πράγματι υπήρξε τηλεφωνική ενημέρωση των υπουργών Υγείας Β. Κικίλια και Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη, μέσω των οποίων κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο όμως νωρίτερα είχε ενημερωθεί από τη Λαρισαία γιατρό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Ειρήνη Τζιαστούδη, που –όπως αποδείχτηκε, ευτυχώς- συνταξίδευε μαζί τους».

Σύμφωνα λοιπόν με επιβάτη του πρωινού δρομολογίου, αλλά και ανθρώπων του ΚΤΕΛ Λάρισας όλα συνέβησαν ως εξής: Το λεωφορείο αναχώρησε το πρωί στις 7:30 π.μ. από Αθήνα για Λάρισα. Γύρω μετά τις 9 π.μ. ένας 26χρονος Πακιστανός επιβάτης ενημέρωσε την κα Τζιαστούδη, που καθόταν πίσω του ότι δεν αισθάνεται καλά και αμέσως ξάπλωσε στο δάπεδο του λεωφορείου. Η Λαρισαία γιατρός ζήτησε από τον συνοδηγό του λεωφορείου κ. Δημουλά με την πρώτη ευκαιρία το λεωφορείο να σταθμεύσει κάπου με ασφάλεια κι αυτό έγινε στο ΣΕΟ Αταλάντης, κοντά στη Λαμία. Μετά την παροχή των Α΄ Βοηθειών από την κ. Τζιαστούδη και μια νοσοκόμα που επίσης επέβαινε στο λεωφορείο, διαπιστώθηκε -από τα χαρτιά που έφερε μαζί του ο νεαρός- ότι είχε νοσηλευθεί για μεγάλο διάστημα στην Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας με φυματιώδη μηνιγγίτιδα. Επειδή στο σώμα του υπήρχαν πολλά εξανθήματα (σπυριά), η γιατρός έκρινε σωστό να εκκενωθεί προσωρινά το λεωφορείο, στο οποίο επέβαινε και μια ομάδα προσκόπων με τους ομαδάρχες τους. Η κ. Τζιαστούδη αφού επικοινώνησε με το ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον Πακιστανό, ο οποίος ένιωθε πόνο στην πλάτη και ήταν καταβεβλημένος, επικοινώνησε και με την κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Η εφημερεύουσα γιατρός την καθησύχασε ότι η ασθένεια δεν είναι μεταδοτική και πως την προηγούμενη μέρα ο νεαρός είχε επικοινωνήσει μαζί τους για να τους πει ότι δεν αισθανόταν καλά. Για να επανέλθει η ηρεμία στο επιβατικό κοινό χρειάστηκε να υπάρξει εκ νέου τηλεφωνική συζήτηση της κας Τζιαστούδη με τη γιατρό του Νοσοκομείου, σε ανοικτή ακρόαση αυτή τη φορά για να γίνουν γνωστά σε όλους, τα παραπάνω. Μετά από 15 λεπτά έφθασε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση».

Σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες των επιβατών του λεωφορείου, οι υπουργοί που αναφέρθηκαν ενημερώθηκαν από τον αρχηγό των προσκόπων, ο οποίος τους γνώριζε προσωπικά, αλλά η παρέμβασή τους αφορούσε στην κλήση του ΕΚΑΒ, η οποία όμως είχε ήδη γίνει. Τέλος θεωρούν σημαντική την παρουσία της γιατρού κας Τζιαστούδη, τόσο ως προς την παροχή ιατρικής βοήθειας στον Πακιστανό, όσο και στην καθησύχαση του κόσμου, αλλά και του συνοδηγού των ΚΤΕΛ κ. Δημουλά για τη γενικότερη στάση του.

Γ. Ρούστας

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here