Λάρισα – Υπόθεση εκβιασμού: “Έχουν πέσει και άλλοι θύματα εκβίασης;”

59

Εξελίξεις στην υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας για την εκβίαση ενός 48χρονου δημοτικού συμβούλου, από 36χρονο. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο τελευταίος πιάστηκε επ’ αυτοφώρω με προσημειωμένα χαρτονομίσματα 5.000 ευρώ την περασμένη εβδομάδα.

Σε δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος που φέρεται να έπεσε θύμα εκβιασμού, δια μέσω του συνηγόρου υπεράσπισης του κ. Θωμά Παπαλιάγκας αναφέρει:

“Ισχυρίζεται ο θύτης ότι τον προσέγγισα εγώ, “μετά την ενημέρωσή μου ότι εκκρεμεί κακουργηματική δικογραφία σε βάρος μου”, “για να του προτείνω τη λήψη χρημάτων για την απόσυρση των κατηγοριών καθώς και της πειθαρχικής αναφοράς”.

Το παραμύθι όμως δεν έχει δράκο. 1) Διότι όλοι γνωρίζουν ότι ο ίδιος δεν είχε καμία δυνατότητα να “αποσύρει τις κατηγορίες”, καθώς στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης δεν απαγγέλλονται κατηγορίες. Μετά τη μήνυσή του η διαδικασία κινείται αυτεπαγγέλτως και μόνο ο Εισαγγελέας έχει αρμοδιότητα να απαγγείλει ή να μην απαγγείλει κατηγορίες και μάλιστα μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης. Ούτε ο μηνυτής ούτε κανείς άλλος σε αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα. 2) Αν υποθέσουμε ότι του τα πρότεινε η δική μας πλευρά, τα χρήματα γιατί τα πήρε; Ποιο θα ήταν το αντάλλαγμα για αυτά;

Οι πανηγυρισμοί του ότι δεν παραπέμφθηκε στο ακροατήριο με την αυτόφωρη διαδικασία είναι τελείως αδικαιολόγητοι. Ούτε ισοδυναμεί με αθώωση, όπως υπονοεί. Σε περιπτώσεις κατά τις οποίες χρειάζεται η συλλογή περισσότερων στοιχείων, όπως π.χ. ποιοι άλλοι κρύβονται από πίσω ή αν έχουν πέσει και άλλοι θύματα εκβίασης κ.ά., ο Εισαγγελέας παραγγέλλει περαιτέρω προκαταρκτική εξέταση, ώστε να αποκαλυφθεί όλο το εύρος της έκνομης δράσης και να ανοίξει η βεντάλια. Τέτοια εξέλιξη κανονικά θα ήταν ανησυχητική για έναν εμπλεκόμενο.

Η εκβίαση συνίσταται στο ότι εκείνος απειλούσε επανειλημμένως ότι θα δώσει όλα τα στοιχεία που δήθεν έχει και δεν τα ξέρει κανείς στα κανάλια, στα σκανδαλοθηρικά ΜΜΕ, στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο και στον Υπουργό Εσωτερικών. Σκοπός του ήταν να καταστρέψει έναν εν ενεργεία δημοτικό αξιωματούχο εκλεγμένο για πολλοστή φορά. Αυτό είναι ξεκάθαρη εκβίαση. Μένει λοιπόν να δούμε αν ήταν το μοναδικό θύμα.

Ας μη σχολιάσω τα όσα λέγονται για το άνοιγμα των τηλεφωνικών συνομιλιών. Αν υπήρχε η νομική και, κυρίως, η τεχνική δυνατότητα να ακουστούν οι συνομιλίες, όλα θα λύνονταν εύκολα.

Δυστυχώς δεν μου επιτρέπεται να πω περισσότερα. Μόνο ότι ένας άνθρωπος που ασχολείται με τα κοινά και είναι καθαρός προσφεύγει αμέσως στην προστασία του νόμου.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here