Λάρισα: Υποδοχή όλων των αποστολών που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εκπ/κών Π.Ε.

350

Υποδοχή στο κέντρο Palladium από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.ΛΑΡΙΣΑΣ «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ » όλων των αποστολών των ομάδων από την Ελλάδα και την Κύπρο που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εκπ/κών Π.Ε. «22α ΑΚΡΙΤΙΔΕΙΑ» που πραγματοποιείται στη Λάρισα από 28 Ιουνίου 2019 έως 2 Ιουλίου 2019.
Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ » κ. Παπαποστόλου Δημήτριος τονίζοντας
Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στη Λάρισα στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, τα 22α ΑΚΡΙΤΙΔΕΙΑ !Είναι μεγάλη τιμή για το Σύλλογό μας αλλά και για την πόλη μας ,τη Λάρισα Με ξεχωριστή χαρά καλωσορίζουμε τους Κύπριους συναδέλφους εκπαιδευτικούς .
Ο αθλητισμός δεν επικεντρώνεται μόνο στη σωματική και διανοητική ανάπτυξη, αλλά εμφυσώντας επίσης σημαντικές κοινωνικές αξίες όπως η δικαιοσύνη, η αυτοπειθαρχία, η αλληλεγγύη, το πνεύμα ομαδικότητας, η ανεκτικότητα και το ευ αγωνίζεσθαι.
Σήμερα ο αθλητισμός έχει επικρατήσει σε παγκόσμια κλίμακα και συγκινεί όχι μόνο αυτούς που αθλούνται ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο εργάζονται για τον αθλητισμό, αλλά και τις πλατιές μάζες του κόσμου, που παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τους αθλητικούς αγώνες και τις επιδόσεις των αθλητών. Ο ρόλος του αθλητισμού στα πολιτιστικά είναι να προωθήσει τον πολιτισμό και να φέρει τη νεολαία πιο κοντά.
Εδώ θα πρέπει να τονιστεί, πως η συγκεκριμένη δραστηριότητά δεν είναι μόνο ποδοσφαιρικού περιεχομένου, αλλά περιλαμβάνει και πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως γνωριμία μέσω προγραμματισμένων ξεναγήσεων με τους πολιτιστικούς και αρχαιολογικούς χώρους της Λάρισας
Το ποδόσφαιρο, λοιπόν, δεν αποτελεί απλά ένα άθλημα στο σύνολο του. Γίνεται κομμάτι της ζωής ενός αθλητή αλλά και κάποιου που το αγαπά- όπως όλοι εμείς εδώ απόψε – είτε ως χόμπι είτε ως ένας απλός θεατής παρακολουθώντας.
Η συγκεκριμένη διοργάνωση, συμπληρώνει φέτος, 22 χρόνια , δεν πρέπει να ξεχνάμε τους πρωτεργάτες αυτής της διοργάνωσης τον αείμνηστο Παύλο Ακριτίδη και το συνάδελφο από την Πιερία τον Πλάτωνα Χατζησάββα που οραματίστηκαν τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος των Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης.
Αθλητισμός και εκπαίδευση συνδέονται άρρηκτα . Πρέπει να ενθαρρύνεται η ενασχόληση των νέων με τον αθλητισμό, ώστε να αναπτύσσεται ομαδικό πνεύμα, ευγενή άμιλλα, υπομονή και ανθεκτικότητα.
Μέσα από τη διοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών συναντήσεων αναδεικνύεται η παιδευτική αξία της κινητικότητας και των ανταλλαγών, της επικοινωνίας, της φιλίας και της ψυχαγωγίας

Στο τέλος δόθηκε η σκυτάλη από το Γενικό Αρχηγό της ομάδα κ. Γιάννη Μυλωνά στον εκπρόσωπο του Συλλόγου Π.Ε. Κοζάνης που θα αναλάβει τα 23α ΑΚΡΙΤΙΔΕΙΑ το 2020
Xαιρετισμό απεύθυναν ο Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ.Θανάσης Κικινής , ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Λιούπας, ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Αναστασίου ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπ/σης Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Δοδοντσάκης και η Δ/ντρια Π.Ε.Λάρισας κ. Σοφία Παπαδοπούλου.
Την εκδήλωση επίσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Δ/ντης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Κων/νος Μπαντίκας, ο Δ/ντης Π.Ε.Αιτωλοακαρνανίας κ.Χρήστος Κολοβός ,ο πρώην Δ/ντης Π.Ε. Τρικάλων Χρήστος Μπουλούμπασης , ο αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας Δημήτρης Δραγανιδάκης και ο αιρετός στο ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας κ.Δημήτρης Χασιώτης
Ειδική αναφορά έγινε από τον Πρόεδρο και για την ΕΟΔΥΑ¨ (Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών)που στηρίζει καθημερινά τους αγώνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here