Λάρισα: Ξαναβγαίνουν τα μπουλούκια! Κάλεσμα συμμετοχής από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού

66
Καρναβαλιστές συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Λάρισα, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017. Σε ρυθμούς αποκριάς κινήθηκε η Λάρισα, όπου «μπουλούκια» καρναβαλιστών τριγύρισαν στη πόλη και αναβίωσαν παραδοσιακά έθιμα από κάθε γωνία της Ελλάδας. Τα περίφημα μπουλούκια, που τα συνόδευσαν μουσικοί με γκάιντες, νταούλια, κλαρίνα, κιθάρες και βιολιά ξεσηκώνοντας την πόλη με τα τραγούδια τους, τους αστεϊσμούς και τις αθυροστομίες τους. Πορευτήκαν στο κέντρο της πόλης με συνοδεία παραδοσιακών οργάνων και κατέληξαν στην Κεντρική πλατεία όπου στήθηκε ένα μεγάλο παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι, ενώ παρουσιάστηκαν χοροί και αναπαραστατικά έθιμα (η απαγωγή της νύφης, γαϊτανάκι, καμήλα κλπ). Σε μια πλευρά της πόλης στήθηκε ένας παραδοσιακός γάμος με έντονο αποκριάτικο και χιουμοριστικό στοιχείο. Αντίστοιχα και ο Σύλλογος Μικρασιατών Λάρισας, αναβίωσε το έθιμο της καμήλας και ένα μπουλούκι καρναβαλιστών με συνοδεία οργάνων χόρεψε στους πεζόδρομους της πόλης. Πόντιοι και Αργιθεάτες, αλλά και ο Σύλλογος Φιλιππούπολης με τις δικές τους ιδιαίτερες στολές έστησαν το δικό τους γλέν

Με μπουλούκια θα γιορταστούν οι φετινές Αποκριές στη Λάρισα, μετά από δυο χρόνια πανδημίας και απαγορεύσεων, τους περίφημους θιάσους μεταμφιεσμένων που συνοδεύουν μουσικοί με γκάιντες, νταούλια, κλαρίνα, κιθάρες και βιολιά και ξεσηκώνουν την πόλη με τα τραγούδια τους, τους αστεϊσμούς και τις αθυροστομίες τους, σκορπώντας κέφι και χαρά!
Το Σάββατο της Τρανής Αποκριάς (25 Φεβρουαρίου 2023) θα αναβιώσουν τα «μπουλούκια» καρναβαλιστών, εκδήλωση που πραγματοποιείται από το 2015, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.
Ξεκινώντας από διαφορετικά σημεία – γειτονιές, τραγουδώντας και χορεύοντας, τα μπουλούκια κάνουν μια στάση στην πλατεία Ταχυδρομείου για να καταλήξουν στην Κεντρική πλατεία όπου στήνεται μεγάλο παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι.
Μέχρι δε, να φτάσουν στην Κεντρική πλατεία, στις στάσεις που κάνουν σε πεζόδρομους και πλατείες, παρουσιάζουν χορούς και αναπαραστατικά έθιμα (η απαγωγή της νύφης, γαϊτανάκι, καμήλα κλπ).
Όσοι σύλλογοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο δρώμενο, ή έχουν να προτείνουν κάτι επιπλέον που θα εμπλουτίσει τη διοργάνωση, μπορούν να δηλώσουν την πρόθεσή τους ή να καταθέσουν την πρότασή τους μαζί με τα στοιχεία τους, στα γραφεία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού στον Μύλο του Παππά (κεντρικό κτήριο – ισόγειο), στο τηλέφωνο 2410 614449 και στο e-mail adhm6@larissa-dimos.gr, μέχρι την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023, καθημερινές από 10:00 – 13:00.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here