Λάρισα: Βγαίνουν στην εθνική να υποδεχτούν τους τουρίστες για να μην χαθούν!

736

Του Κώστα Τσόλα

Πριν δέκα ημέρες η «Ε» με σχετικό ρεπορτάζ ανέδειξε το πρόβλημα που έχουν τα παράλια του Κόκκινου Νερού, του Στομίου αλλά και νοτιότερα η Κουτσουπιά, η Παλιουριά κ.ο.κ. με την καθυστέρηση στην παράδοση προς χρήση της (παλαιάς) μεγάλης γέφυρας των Τεμπών. Η καλοκαιρινή περίοδος άρχισε, και στο Κόκκινο Νερό φτάνουν οι πρώτοι τουρίστες από τη Σερβία με λεωφορείο.

Μιλώντας στην «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Κόκκινου Νερού, Κουτσουπιάς, Παλιουριάς και Πλατιάς Άμμου κ. Βασίλης Ευθυμίου σημειώνει ότι μέχρι πέρυσι υπήρχε αποκλεισμός από τον αυτοκινητόδρομο, φέτος τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα με την καθυστέρηση στην παράδοση της γέφυρας των Τεμπών. Για τον λόγο αυτό ο κ. Ευθυμίου ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και των γειτονικών Δήμων Αγιάς και Τεμπών να φροντίσουν να τοποθετηθούν ενημερωτικές πινακίδες στα ελληνικά και λατινικά, που θα οδηγούν τους τουρίστες χωρίς πρόβλημα στις συγκεκριμένες περιοχές. Δυστυχώς όμως, αυτή η προσωρινή λύση δεν έγινε. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, αφού παρά την κρίση του κορονοϊού, το Κόκκινο Νερό και η ευρύτερη περιοχή είναι έτοιμες τηρώντας τους κανόνες υγείας να δεχτούν χιλιάδες επισκέπτες. Δυστυχώς όπως λέει και ο λαός «δεν ίδρωσε το αφτί κανενός».
Αναγκαστικά ο κ. Ευθυμίου, ως πρόεδρος του συλλόγου και μέλη του περίμεναν το πρώτο γκρουπ των 60 Σέρβων στην έξοδο του Αυτοκινητόδρομου, στον Ευαγγελισμό, για να τους οδηγήσουν μέσω της Κοιλάδας των Τεμπών (Αγία Παρασκευή) στο Κόκκινο Νερό. Αλλά αυτό ως πότε θα γίνεται; Το Κόκκινο Νερό διαθέτει 900 κλίνες σε όλες τις κατηγορίες και οι τιμές ενδεικτικά για ένα δίκλινο δωμάτιο κυμαίνονται από 20 έως 50 ευρώ τη βραδιά. Και ειδικά για τους Έλληνες τουρίστες ακόμα πιο προσιτές τιμές.
Σε προσιτές τιμές είναι επίσης και οι προσφερόμενες υπηρεσίες εστίασης και διασκέδασης, αφού η νυχτερινή ζωή στο Κόκκινο Νερό είναι έντονη. Τα τελευταία χρόνια στο Κόκκινο Νερό κυριαρχούν οι τουρίστες από την Πολωνία, ενώ προπέρσι άρχισαν οι επισκέψεις τουριστών και από τη Σερβία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here