Λάρισα: Τρία χρόνια φυλάκιση σε εφοριακό

409

Με φυλάκιση τριών ετών καταδίκασε το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας, έναν υπάλληλο της ΔΟΥ Καρδίτσας που παραπέμφθηκε κατηγορούμενος για απιστία στην υπηρεσία, αλλά και για ψευδείς βεβαιώσεις σε βάρος του Δημοσίου, όπως και έναν Καρδιτσιώτη ελεύθερο επαγγελματία σε ρόλο “διεκπεραιωτή” που παραπέμφθηκε κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία τόσο για την απιστία όσο και για τις ψευδείς βεβαιώσεις.

Ο εφοριακός, ενώ εργαζόταν στο Γραφείο Αυτοκινήτων της ΔΟΥ Καρδίτσας, εξέδωσε 17 ψευδείς βεβαιώσεις καταβολής τελών κυκλοφορίας θέτοντας παράλληλα αναδρομικά 32 αυτοκίνητα σε ακινησία, ζημιώνοντας το Δημόσιο (για ποσά 14.931 και 54.476 ευρώ αντίστοιχα) προς όφελος των ιδιοκτητών αυτοκινήτων.

Ο διεκπεραιωτής, όπως υποστήριξε, έπαιρνε από κατόχους ΙΧ μικροποσά 10-15 ευρώ για να είναι νόμιμοι και ο Εφοριακός, που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, αναλάμβανε τα υπόλοιπα.

Η υπόθεση ανακαλύφθηκε όταν κάτοχος ΙΧ που πλήρωσε στον διεκπεραιωτή για τέλη κυκλοφορίας έλαβε ειδοποιητήριο να πάει να πληρώσει. Στη συνέχεια ακολούθησε έλεγχος στην ΔΟΥ Καρδίτσας και αποκαλύφθηκε η απάτη.

Βαγγέλης Κακάρας

Πηγή: Ελευθερία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here