Λάρισα: Το κτίριο της Alpha Bank ορέγεται ο Ομιλος Βαρδινογιάννη

682

Σε προχωρημένες συζητήσεις με τη διοίκηση της Αlpha Bank για να κλείσει μια σπουδαία επιχειρηματική κίνηση που θα ενισχύει το επενδυτικό της αποτύπωμα στην αγορά της Λάρισας αλλά κυρίως θα της επιστρέψει να κάνει αισθητή την παρουσία της στο τοπικό τραπεζικό σύστημα φέρεται να βρίσκεται ο Όμιλος Βαρδινογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» το εμβληματικό κτίριο της Alpha Bank, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, επί της Κύπρου 78 και Φιλελλήνων, οι τραπεζικές εργασίες του οποίου την ερχόμενη Παρασκευή θα ανασταλούν, πρόκειται να καταλήξει, αν οι συζητήσεις ευοδωθούν, στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, ανοίγοντας το δρόμο για τη δραστηριοποίηση του πρώτου καταστήματος της Optima Bank στο νομό και στη Θεσσαλία γενικότερα.

Θυμίζουμε πως από τις 7 Φεβρουαρίου για λόγους που σχετίζονται με την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και την ενίσχυση της οργανικής κερδοφορίας του, το συγκεκριμένο υποκατάστημα της Alpha Bank βάζει «λουκέτο» και από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου θα ενσωματωθεί στο κεντρικό, που βρίσκεται επί της Παπαναστασίου. Για την ώρα δεν επιβεβαιώνεται αν οι δύο Όμιλοι έρχονται σε συμφωνία για την ενοικίαση ή την εξαγορά, που είναι και το πιθανότερο, του ακινήτου “φιλέτου”, το οποίο όπως είναι γνωστό αποτελεί επίλεκτο περιουσιακό στοιχείο της Alpha όταν απέκτησε την Ιονική Τράπεζα στις αρχές του 2000.

Παρενθετικά να σημειώνουμε πως το συγκεκριμένο ακίνητο, τριών ορόφων με υπόγειο, ανεγέρθηκε το 1950 για λογαριασμό τις Λαϊκής τράπεζας. Τα εγκαίνια του κτιρίου, σύμφωνα με το αρχειακό υλικό της «Ε» έγιναν στις 30 Ιανουαρίου του 1951, ενώ τρία χρόνια μετά, δόθηκε στο γιατρό Ιωάννη Βασιλά, που το λειτούργησε ως μαιευτική – γυναικολογική κλινική. Λίγα χρόνια μετά το ακίνητο “φιλέτο” ξαναπέρασε σε τραπεζικά χέρια και μάλλον όπως δείχνουν τα πράγματα, τραπεζικές εργασίες θα συνεχίσουν να εκτελούνται εκεί. Αυτή τη φορά από την Optima Bank ( την πρώην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδας) που αποτελεί το μοναδικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα με ταυτόχρονη τραπεζική και χρηματιστηριακή δραστηριότητα, και η οποία μπήκε επίσημα στον τραπεζικό κλάδο πρόπερσι.

Η συγκεκριμένη τράπεζα δημιουργήθηκε στις 31 Ιουλίου 2019, μετά από τη μεταβίβαση των μετοχών της Επενδυτικής και την ένταξή της στην “‘ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ” και έκτοτε με ραγδαία επέκταση και εξαιρετικά επιθετική στρατηγική ενισχύει δυναμικά το δίκτυο της στην εγχώρια τραπεζική αγορά. Θυμίζουμε πως το πρώτο κατάστημα της τράπεζας άνοιξε τον Οκτώβριο του 2019 στο Ψυχικό και σήμερα διαθέτει ένα δίκτυο 7 υπκαταστημάτων με στόχο στο πρώτο εξάμηνο του 2020 να ξεπεράσει τα 25. Πολύ σύντομα όπως μαθαίνουμε πρόκειται να λειτουργήσει και 2 υποκαταστήματα στη Θεσσαλονίκη και ένα στο Ηράκλειο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα καταστήματα της Optima bank τα ταμεία αποτελούν παρελθόν, αφού ακόμη και οι εγχρήματες συναλλαγές δεν πραγματοποιούνται σε γκισέ, αλλά σε γραφεία συνεργασίας… ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Πάντως οι συζητήσεις των δύο Ομίλων βρίσκονται στην τελική ευθεία και θα είναι έκπληξη, όπως λέγεται, να μην υπάρξει συμφωνία. Σε κάθε περίπτωση με το επικείμενο “λουκέτο” στο υποκατάστημα της ALPHA, τα τραπεζικά καταστήματα του πιστωτικού ιδρύματος στη Λάρισα από πέντε μειώνονται σε τέσσερα. Συγκεκριμένα από την ερχόμενη Δευτέρα η τράπεζα θα εξυπηρετεί τους Λαρισαίους πελάτες της μόνο από το κεντρικό της Παπαναστασίου, δίπλα από το ξενοδοχείο “Divani”, από το κατάστημα του Σιδηροδρομικού Σταθμού (επί της Πολυτεχνείου) και από τα δύο συνοικιακά υποκαταστήματα, της Νεάπολης και της Χαραυγής. Όλοι οι εργαζόμενοι, οκτώ συνολικά στελέχη και υπάλληλοι, θα απορροφηθούν στα άλλα τέσσερα καταστήματα. ΚΑΙ Η EUROBANK

Στο μεταξύ, εντελώς τυχαία, μεθαύριο Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, για τους ίδιους ακριβώς λόγους βάζει “λουκέτο” στο υποκατάστημά της στη Γιάννουλη και η Eurobank. Η τράπεζα θα έχει πλέον έξι μόνο υποκαταστήματα, στην Ελασσόνα, στα Φάρσαλα και τα τέσσερα της Λάρισας, στην Ηρ. Πολυτεχνείου, στην Ηλιοδώρου (στην Τρίγωνη Πλατεία), στη Νεάπολη και στη Μ. Αλεξάνδρου το κεντρικό της. Πάντως το βέβαιο είναι πως το τραπεζικό τοπίο στη Λάρισα αλλάζει, ίσως και νομοτελειακά. Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες συρρικνώνουν το δίκτυό τους, μειώνουν τον αριθμό των εργαζομένων, αλλά χώρος για άλλους παίχτες που φιλοδοξούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να διεκδικήσουν μερίδια αγοράς πάντα υπάρχει. Αύριο θα είναι η Optima Bank, ίσως αργότερα η Praxia Bank και έπεται συνέχεια…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ