Λάρισα: Το Φεστιβάλ Πηνειού επιστρέφει!

225

Ανοιχτό κάλεσμα για το Φεστιβάλ Πηνειού
Πάρε μέρος στο μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της πόλης!

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων ξεκίνησε ήδη τις προετοιμασίες για το Φεστιβάλ Πηνειού, ενός σπουδαίου πολιτιστικού γεγονότος, η φήμη του οποίου απηχεί σε πανελλαδικό επίπεδο.

Το Φεστιβάλ Πηνειού 2022 θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου, ώστε να συμπεριληφθεί η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής (21 Ιουνίου), όπως συνηθίζεται μετά την αναμόρφωση – αναβάθμιση του Φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια.

Είναι γνωστό πλέον, πως το Φεστιβάλ Πηνειού είναι ένας θεσμός που προάγει τον πολιτισμό, αναδεικνύοντας το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό και παράλληλα παρουσιάζοντας ό,τι ενδιαφέρον και καινούριο συμβαίνει στη χώρα, αλλά και το εξωτερικό.

ΔΡΩΜΕΝΑ

Με βασικό χαρακτηριστικό τη διαδραστικότητα, επιδιώκει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά, να ανακαλύψουν βιωματικά όλες τις τέχνες, να διασκεδάσουν ουσιαστικά, να νιώσουν το Φεστιβάλ δική τους υπόθεση.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό, καλούνται όλοι οι φορείς- πολιτιστικοί, αθλητικοί, κοινωνικοί, καθώς και μεμονωμένοι καλλιτέχνες (όχι μουσικοί), να καταθέσουν ανάλογες προτάσεις, μέχρι τις 30 Απριλίου.

Κάθε δρώμενο πρέπει να συνιστά μια πρόταση που θα προάγει την αισθητική και πνευματική ανάπτυξη και θα δημιουργεί πολιτιστικό προϊόν.
Είναι σημαντικό οι προτάσεις να γίνουν εμπρόθεσμα ώστε να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία.

Η συμμετοχή, αν και μη αμειβόμενη, δίνει την ευκαιρία στους δημιουργούς να δείξουν τη δουλειά τους στο ευρύ κοινό, να επικοινωνήσουν με τους πολίτες, να πάρουν μέρος και να συμβάλλουν σε ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της πόλης τους.

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επίσης, προτάσεις μπορούν να καταθέσουν και όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν χορηγοί του Φεστιβάλ (https://www.festivalpineiou.gr/xorigia/).

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Οι εθελοντές αποτελούν την καρδιά κάθε μεγάλης διοργάνωσης.
Το Φεστιβάλ Πηνειού είναι μια πολυεπίπεδη διοργάνωση που αποτελείται από καλλιτεχνικά δρώμενα και αθλητικές δράσεις που γίνονται παράλληλα.
Μέσα από την εθελοντική συμμετοχή, εκτός από τη χαρά της συνεργασίας και της προσφοράς, αποκτάς και την ενδιαφέρουσα εμπειρία των παρασκηνίων.(https://www.festivalpineiou.gr/ethelontismos/)

Πληροφορίες: Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, Μύλος του Παππά, κεντρικό κτήριο, τηλέφωνο: 2410 614449, url:www.festivalpineiou.gr, e-mail: adhm6@larissa-dimos.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here