Λάρισα: Το δέντρο που κρύωνε…

280
Ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράντας μέσα από το προφίλ του στα social media μας μεταφέρει πολύ συχνά εικόνες αλλά και ιστορίες της πόλης της Λάρισας. Αυτή τη φορά γράφει για το δέντρο στην Παπαναστασίου που …κρύωνε και που κεντρίζει το ενδιαφέρον των περαστικών.
Δείτε την ανάρτησή του:
“Ιστορίες της πόλης 25 1 22
Μία φορά και έναν καιρό ήταν στο κέντρο της πόλης ένα δέντρο. Ένα μικρό μοναχό δέντρο. Παρέα του οι επαγγελματίες του δρόμου. Αυτοί το φρόντιζαν κάθε μέρα. Η κοπέλα του αρτοποιείου το τάισε κάθε μέρα με σουσάμι που περίσσευε στις προθήκες με τα ψωμιά. Ο κύριος από το τυροπολείο το ξεδιψούσε με το νερό που μάζευε στο ψυγείο του. Και η κυρία από το ραφτάδικο το ευχαριστούσε χαϊδεύοντας καθημερινά τον αδύναμο κορμό του. Φέτος σαν να έγινε λίγο πιο φιλάσθενο. Λίγο ο κορονοϊός, λίγο ο Διομήδης και λίγο η Ελπίδα δεν το άφησαν να πάρει τα πάνω του.
Τι έχεις, τον ρωτούσε καθημερινά το κορίτσι από το αρτοποιείο;
Τίποτα, της απαντούσε. Με μία φωνή όμως που ήταν τόσο άδεια σαν ένα τίποτα!
Ούτε οι λιχουδιές που περίσσευαν από το μπακάλικο ήταν αρκετές για να το κάνουν χαρούμενο. Μόνο η Κατερίνα, η ράφτρα, κατάλαβε τι του έφταιγε. Κρύωνε! Ναι, κρύωνε! Και έτσι χθες βάλθηκε όλο το πρωινό να του φτιάχνει το ρούχο του! Πολύχρωμο όπως αρμόζει σε ένα δέντρο συντροφιάς! Αυτό ήταν! Μόλις το έντυσε, το δέντρο χαμογέλασε! Άρχισε να σιγοσφυρίζει χαρούμενο ανάμεσα στις φυλλωσιές του. Τώρα πια ήταν ένα δέντρο ζεστό και χαμογελαστό!”
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και πλέξιμο με βελονάκι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here