Λάρισα: «Τα χρώματα της Ελληνικής Αποκριάς» στο Λαογραφικό Μουσείο

168

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Δημοτικού

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας γιορτάζει την Aποκριά με δύο εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα «Τα χρώματα της Ελληνικής Αποκριάς» για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης .

Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν την Τρίτη 22 και την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στις 10:00.

Γνωρίζουμε όλοι άραγε τι είναι οι Απόκριες και γιατί ονομάστηκαν έτσι; Ποιο είναι το γνώρισμά τους; Γιατί μεταμφιεζόμαστε; Τι σχέση έχουν ένα Λαογραφικό Μουσείο, η παράδοση και οι Απόκριες;

Όλα τα ερωτήματα θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος, κατά το οποίο τα παιδιά θα πάρουν πληροφορίες για ήθη και έθιμα που αναβιώνουν στη Θεσσαλία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Οι μαθητές θα έρθουν στο Μουσείο όπου για περίπου μιάμιση ώρα θα ταξιδέψουν με τα αποκριάτικα ήθη και έθιμα της παράδοσης και στη συνέχεια θα κάνουν τις δικές τους αποκριάτικες κατασκευές.

Οι μάσκες μεταμφίεσης, οι χαρταετοί, το γαϊτανάκι, θα ζωντανέψουν με χρώματα και ευφάνταστες συνθέσεις μέσα από τα μάτια και το ταλέντο των παιδιών.

Κάθε παιδί θα δουλεύει ατομικά τηρουμένων όλων των αποστάσεων με τα υπόλοιπα παιδιά, και με ατομικά υλικά για την υλοποίηση του έργου του.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας που επιβάλλει η παρούσα κατάσταση σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής:
Καθημερινά 9:00-14:00
2410239446
Τιμή συμμετοχής: 1.5 ευρώ / μαθητή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here