Λάρισα: Συνοικία το… μπάχαλο

753

Δύο πινακίδες Stop που παραβιάζονται κατά μεγάλο ποσοστό (αχ δεν την είδα σόρι). Τέσσερις μονόδρομοι τους οποίους κάποιοι δεν σέβονται και μπαίνουν ανάποδα (να, μέχρι εδώ θα πάω, μην κάνω τον κύκλο).

Ατελείωτα διπλοπαρκαρίσματα σε όλο το μήκος των δρόμων (και εσένα τι σε ενοχλεί ρε φίλε;). Ένα πάρκινγκ όπου βρίσκεις από φορτηγά μέχρι και πλανόδιους πωλητές διάφορων προϊόντων (ωχ μωρέ και συ). Τα τροχαία ατυχήματα πια, καθημερινή εικόνα…

Ένα συνηθισμένο πρωινό στα όρια Νεάπολης, Φιλιππούπολης και Λιβαδακίου. Το απόλυτο μπάχαλο.

Η κατάσταση το τελευταίο διάστημα μπροστά και γύρω από το –πρώην- εμπορικό κέντρο «Gaea» είναι ανυπόφορη, ενώ η παρέμβαση των αρμόδιων αρχών κρίνεται επιβεβλημένη από τους κατοίκους. Η διαμόρφωση του πάρκινγκ, πιο έντονη σήμανση και φανάρια, είναι κάποιες από τις προτάσεις που κάνουν αναγνώστες προς την «Ε». Πρόχειρα μεν, αγανακτισμένα δε…

Από το σημείο περνούν και παρκάρουν καθηγητές, γονείς και επισκέπτες τριών – τεσσάρων σχολείων (6ο Γυμνάσιο- Λύκειο, 25ο Δημοτικό, 9ο Δημοτικό) και νηπιαγωγείων. Κάποια εξ αυτών μάλιστα είναι από τα πολυπληθέστερα της Λάρισας.

Εκεί βρίσκεται πλέον η Εφορία με εκατοντάδες πολίτες να ψάχνουν για χώρο να αφήσουν τα οχήματά τους και μάλιστα με τρόπο βιαστικό και ίσως πρόχειρο. Άλλοι πάλι θέλουν να εξυπηρετηθούν από την τράπεζα ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που κάνουν τα ψώνια τους στα σούπερ μάρκετ. Μερικοί επειδή θέλουν να κερδίσουν χρόνο διπλοπαρκάρουν. Όσοι πάλι βγαίνουν από το παρκινγκ το κάνουν από όποιο σημείο τους βολεύει, δίχως τον απαραίτητο έλεγχο. Αν προσθέσουμε και τους μόνιμους κατοίκους που στην προσπάθειά τους να βγουν στο κέντρο περνούν από εκεί, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η κίνηση είναι μεγάλη.

Χρειάζεται προσοχή στην οδό Γιάνγκου, στην Εχεκρατίδα, στην Αγίας Τριάδας όπως και στην Αγχιάλου. Χθες και προχθές στη διασταύρωση των δρόμων αυτών σημειώθηκαν τροχαία ατυχήματα, κάτι που συμβαίνει πλέον πολύ συχνά… Ας αλλάξει κάτι, δεν αργεί να γίνει το κακό.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here