Λάρισα: Η πόλη πρωτοπορεί και αλλάζει (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

745

Εκτεταμένες παρεμβάσεις στο αστικό τοπίο, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος υλοποιεί ο Δήμος Λάρισας μέσω του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

larisa

Μείωση της κυκλοφορίας των Ι.Χ., θέσεις πάρκινγκ, προαγωγή ήπιων τρόπων μετακίνησης, όπως το ποδήλατο και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κατασκευή πεζοδρόμων, προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ είναι μερικές από τις αλλαγές που θα συμβάλλουν στην αλλαγή του προσώπου της πόλης  και θα την κάνουν πιο φιλική προς τον πολίτη.

LARISA

Ο Δήμος Λαρισαίων, είναι ο πρώτος δήμος της Ελλάδας που ξεκίνησε την υλοποίηση ΣΒΑΚ. Εχει ήδη προχωρησει σε μία ολοκληρωμένη μελέτη, σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες – συγκοινωνιολόγους και προχωρά στις αλλαγές του περιβάλλοντος και της λειτουργίας όλου του ευρύτερου κέντρου της πόλης. Στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να η Λάρισα να αποτελεί μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.

larisa

Συγκεκριμένα το Σχέδιο έχει ως στόχο να:

Διασφαλίσει ότι το σύστημα μεταφορών είναι προσιτό σε όλους.

Βελτιώσει την ελκυστικότητα και την ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος.

Βελτιώσει την ασφάλεια (safety και security) των χρηστών του.

Προάγει τις μετακινήσεις με ανθρώπινη ενέργεια (π.χ. ποδήλατο).

Δείτε επίσης:   Αποχωρούν τα τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας

Μειώσει το θόρυβο και την ατμοσφαιρική ρύπανση, τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου και την κατανάλωση ενέργειας.

Βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας της μεταφοράς προσώπων και αγαθών.

LARISA

Παναγιώτης Νταής: «Ενας καινούριος άνεμος για την πόλη»

Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Νταής, μιλώντας στην κάμερα του Life-Events.gr, τόνισε: «Το ΣΒΑΚ από τη σκοπιά των μελετών έχει περάσει πλέον στην εφαρμογή του. Το Σχέδιο Βελτίωσης Αστικής Κινητικότητας δίνει μία άλλη προοπτική για την πόλη… Ο δήμος Λαρισαίων ολοκλήρωσε τις μελέτες και τις μελέτες εφαρμογής, και έχουμε την υλοποίηση. Ηδη ένα μέρος του σχεδίου αυτού έχει γίνει πραγματικότητα για την πόλη και έχουμε φτιάξει τους πέντε πρώτους δρόμους, και είναι σημαντικό να τονίσουμε πως έχουν γίνει με ίδια μέσα του δήμου. Αυτή τη στιγμή εξελίσσεται στο κέντρο της πόλης και σιγά σιγά αρχίζει να εξελίσσεται και λίγο πιο μακριά απ’ αυτό. Βέβαια θα χρειαστούν και κάποια χρόνια ώστε να εφαρμοστεί στην ολότητά του. Δημιουργεί πάρα πολλούς δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, άρα σημαίνει, βιώσιμο και φιλικό προς τον πολίτη, και βέβαια ένα εκτεταμμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων… Είναι ένας καινούριος άνεμος για την πόλη, η πόλη αλλάζει».

LARISA

Πηγή: life-events.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here