«Λάρισα, πόλη Ελληνική και όχι πολυπολιτισμική»

543

Στη δημιουργία της «αδέσμευτης δημοτικής κίνησης» «Λαρισαίων Κοινόν» προχωρούν – υπογράφοντας την ιδρυτική διακήρυξη – 52 Λαρισαίοι.

Οι υπογράφοντες παραπέμποντας στον Ίωνα Δραγούμη, ότι «η Κοινότης ξεφυτρώνει παντού μέσα στο ελληνικό κράτος που την είχε καταργήσει. Η φυσιολογική μορφή, ο φυσιολογικός σχηματισμός της ελληνικής μορφής είναι η κοινοτική» αυτοπροσδιορίζονται ως «Κοινοτιστές» που ανήκουν «στον πατριωτικό χώρο».

Η συγκέντρωση υπογραφών για τη συγκρότηση δημοτικής κίνησης «στα δεξιά της ΝΔ» ήταν γνωστή από καιρό, ενώ απομένει η επίσημη παρουσίαση της Κίνησης που -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- αναμένεται έως τις 20 Φεβρουαρίου ενώ παράλληλα θα ανακοινωθούν οι συντονιστές της Κίνησης, οι προγραμματικές θέσεις και φυσικά η απόφαση για κάθοδο στις εκλογές εφόσον λάβει τελικά, σάρκα και οστά.

Σε ό,τι αφορά επίσης στον επικεφαλής της Κίνησης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν είναι βέβαιο ότι θα ηγηθεί αυτός που έλαβε και την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση των υπογραφών.

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Στην ιδρυτική διακήρυξη σημειώνουν αρχικά πως «η βαθιά μας πίστη στον Αξιακό μας Κώδικα, η αγάπη μας για την πατρίδα, η αγωνία μας για τα τεκταινόμενα αλλά και το ενδιαφέρον μας να προσφέρουμε ενεργά στην πόλη που γεννηθήκαμε, ζούμε και αγαπάμε, μάς ώθησαν στο να συγκροτήσουμε την παρούσα Δημοτική Κίνηση.

«Αυτό που φιλοδοξούμε» προσθέτουν «είναι να αντιπροσωπεύσουμε τη μοναδική δύναμη που άντεξε, όσο άντεξε, στη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης: Την Ελληνική Οικογένεια. Τον τελευταίο εκπρόσωπο του Κοινοτισμού αλλά και τον Πρωταρχικό Πυρήνα του. Είναι η οικογένεια και το κοινοτικό πνεύμα της Εκκλησίας μέσα από την Ενορία, που «έσωσαν την κατάσταση» και δεν γεμίσαμε άστεγους και επαίτες».

«Λάρισα, πόλη Ελληνική και όχι πολυπολιτισμική» σημειώσουν σε άλλο σημείο της διακήρυξής τους. «Λάρισα, πόλη με Αξίες και Iστορία που έρχονται από το βάθος του χρόνου και δεν κατασκευάζονται με βάση τα κελεύσματα περιστασιακών σκοπιμοτήτων και συμφερόντων. Γιατί μια πόλη χωρίς ταυτοπροσωπία και κοινοτικό ήθος δεν είναι παρά ένα οικιστικό συγκρότημα και μια μάζωξη ανθρώπων που δεν τους συνδέουν ζωτικοί δεσμοί. Δεν είναι πόλη με την ουσιαστική έννοια του όρου. Και εμείς θέλουμε τη Λάρισα πόλη, τη «Λαρισαίων πολιτεία».

«Η πρωτοβουλία μας αυτή» καταλήγει η διακήρυξη «δεν είναι μία ακόμη δημοτική κίνηση στις ήδη εμφανισθείσες στην αυτοδιοικητική αρένα της πόλης μας. Η δημοτική μας κίνηση δεν ήθελε, δε ζήτησε και δεν θα λάβει “χρίσμα” από κανέναν, γιατί δεν χρωστάει σε κανέναν. Σας καλούμε λοιπόν να συμπαραταχθείτε μαζί μας ώστε στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, να εκπροσωπηθούν στον Δήμο δυναμικά οι Λαρισαίοι οικογενειάρχες που τα χρόνια της κρίσης πληγώθηκαν ή αναγκάστηκαν να αποχωριστούν τα παιδιά τους που βρήκαν εργασία στο εξωτερικό, οι νέοι που βλέπουν το μέλλον τους αβέβαιο, οι Λαρισαίοι επιχειρηματίες, έμποροι και καταστηματάρχες, που βλέπουν χρόνια τώρα τους τοπικούς άρχοντες να κόβουν κορδέλες στα πολυκαταστήματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται, οι Λαρισαίες νοικοκυρές αλλά και οι χιλιάδες άνεργοι της πόλης μας.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Οι 52 Λαρισαίοι που υπογράφουν την ιδρυτική διακήρυξη είναι οι εξής: Αναστασιάδης Δημοσθένης, Βαϊούλης Κωνσταντίνος, Βαλάσκας Αλέξανδρος, Βελεσιώτης Μιλτιάδης, Βλαμούλης Γεώργιος, Βόγιας Χαράλαμπος, Βόγια – Ταταριώτου Ευμορφία, Γαλάνη Αργυρίου Σταυρούλα, Γαρυφαλόπουλος Ιωάννης, Γεωργολόπουλος Αχιλλέας, Γιoύνης Φίλλιπος, Δεληβέρης Βασίλειος, Δίπλας Χρήστος, Ιωάννου Πέτρος, Καλτσάτος Θανάσης, Καραΐσκου Στέλλα, Κατσάνης Μιχάλης.

Κατσιέρης Χαράλαμπος, Κερμελίδης Γεώργιος, Κορδέλας Κωνσταντίνος, Κορτίκη Ελένη, Κωτούλας Ιωάννης, Κωτσής Ηλίας, Κωφίνης Θωμάς, Μαυρομάτης Κων/νος, Μητσιούλης Δημήτρης, Μορφίνος Ευάγγελος, Μουλάς Κ. Πασχάλης, Μπάντρα Βικτώρια, Μπίκας Αθανάσιος, Μυλωνάς Πέτρος, Νάρης Αλέξανδρος, Νεοφώτιστος Κων/νος, Νιτσιάκος Θεόδωρος, Ντίνας Αναστάσιος, Οικονομοπουλου Λευκή, Πάκας Στέλιος, Παπάς Χρήστος, Πατσιούρας Κων/νος, Πουλιανας Βασίλειος, Σβερώνη Δέσποινα, Σβερώνης Χρήστος, Σίμος Δημήτρης, Στρούλιας Κων/νος, Τάταρης Κωνσταντίνος, Τζήμας Συμεών, Τσαλαπόρτας Γιώργος, Τσιάρας Δημήτρης, Τσιουρβά Ζωή, Τσίπα Ευαγγελία, Τσούλκας Βύρων, Χατζηπλής Παναγιώτης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από την προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή διευκρινίζεται πως όσοι συμπολίτες επιθυμούν να επικοινωνήσουν με την Κίνηση, μπορούν να το κάνουν στα τηλέφωνα: 6936-066.108 και 6938-351.7863 καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση larisaionkoinon@gmail.com.

Β.Κ.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here