Λάρισα: Ποινική δίωξη για το πρωτοφανές τροχαίο του Αλκαζάρ

392

Ποινική δίωξη σε βάρος και των δύο οδηγών που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στο τροχαίο της 5ης Σεπτεμβρίου του 2020 ασκήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Ελευθερία”, από την Εισαγγελία Λάρισας μετά και την υποβολή της δικογραφίας από το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας που διερεύνησε την υπόθεση.

Πρόκειται για το τροχαίο ατύχημα όπου δύο 16χρονα παιδιά, ενώ βάδιζαν αμέριμνα στο πεζοδρόμιο, στην αρχή της γέφυρας Αλκαζάρ παρασύρθηκαν από IX επιβατικό αυτοκίνητο που έκανε τρελή κούρ­σα μετά από τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα τα δύο παιδιά, να εκτι­ναχθούν και να πέσουν από ύψος 10 μέτρων στην κοίτη του Πηνειού. Από το πρωτοφανές τροχαίο ατύχη­μα, σε έναν δρόμο μέσα στο αστικό δίκτυο, το αποτέλεσμα ήταν τα δύο παιδιά να επιζήσουν ευτυχώς, με σο­βαρά ωστόσο κατάγματα που με­ταξύ άλλων, σήμαναν έναν μαρα­θώνιο χειρουργικών επεμβάσεων και προγραμμάτων αποκατάστασης βλαβών που προκάλεσε το ατύχημα και οι οποίες ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Ει­σαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρι­σας από την οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ασκήθηκε ποι­νική δίωξη για σωματική βλάβη από συγκλίνουσα αμέλεια κατά συρροή σε βάρος και των δύο οδηγών των εμπλεκόμενων IX στο τροχαίο ατύ­χημα.

Τα παιδιά σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Τροχαίας δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους. Ο μεν 16χρονος συνοδευόμενος από δύο φίλους του, κινούνταν από το Κέντρο της Λάρισας προς τον Αγ. Χαράλαμπο, μεταβαίνοντας πεζός στο σπίτι του. Η δε 16χρονη, περπατούσε μόνη της, μεταβαίνοντας από το σπίτι της στη συνοικία του Αγίου Χαραλάμπους προς το Κέν­τρο προκειμένου να συναντήσει φί­λους της.

Βαγγέλης Κακάρας

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here