Λάρισα: Πιστοποιημένο σεμινάριο ΚΑΡΠΑ/ΑΕΑ

56

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 το πρωί (09:30 – 14:00), θα υλοποιηθεί το πιστοποιημένο σεμινάριο ¨Βασική Υποστήριξη Ζωής με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (BLS/AED, ERC)¨, στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ (Πατρόκλου 14, Λάρισα).
Το σεμινάριο ¨Βασική Υποστήριξη Ζωής με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή¨ (BLS/AED, ERC), αφορά στην παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης σε βασικές αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες, για την εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) σε περιπτώσεις Καρδιακής Ανακοπής σε ενήλικες, σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες του ERC (Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης).
Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η προεγγραφή – κράτηση θέσης διότι οι θέσεις είναι περιορισμένες. Τα απαραίτητα στοιχεία συμμετοχής είναι : Ονοματεπώνυμο με Ελληνικούς & Λατινικούς χαρακτήρες (όπως αναγράφονται στην ταυτότητα ή το διαβατήριο), email και τηλ. Επικοινωνίας.
Απευθύνεται σε όλους τους Πολίτες, Φοιτητές, Μαθητές, Εκπαιδευτικούς, Αθλητικούς παράγοντες, Προπονητές, Υγειονομικούς, Μέλη εθελοντικών διασωστικών ομάδων, Σώματα ασφαλείας κτλ.
Το σεμινάριο έχει κόστος 25 ευρώ και συνολική διάρκεια 5 ωρών, είναι εγκεκριμένο και πιστοποιημένο από το European Resuscitation Council (ERC) . Μετά τη λήξη του σεμιναρίου χορηγείται στους επιτυχόντες εκπαιδευόμενους Πιστοποίηση επάρκειας γνώσεων 3ετούς διάρκειας (διεθνούς αναγνώρισης) από το ERC.
Η παραπάνω πιστοποίηση αναγνωρίζεται από τη ΓΓΑ, σύμφωνα με το αρθ. 36 του Ν.4809/19.06.2021 (ΦΕΚ 102Α΄).
Το σεμινάριο περιλαμβάνει:
α). Επίδειξη δεξιοτήτων (σενάριο σε πραγματικό χρόνο) και Διάλεξη για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.
β). Πρακτική εξάσκηση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε εκπαιδευτικά προπλάσματα (κούκλες) σε ολιγομελείς ομάδες εκπαιδευομένων.
γ). Επίδειξη δεξιοτήτων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (σενάριο σε πραγματικό χρόνο) και Διάλεξη για τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.
δ). Πρακτική εξάσκηση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε εκπαιδευτικά προπλάσματα (κούκλες) με εκπαιδευτικούς Αυτόματους Απινιδωτές, σε ολιγομελείς ομάδες εκπαιδευομένων.
ε). Επίδειξη και πρακτική εξάσκηση στην τοποθέτηση σε πλάγια θέση Ασφαλείας (ανάνηψης).
στ). Επίδειξη και πρακτική εξάσκηση στην αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα.
Σας υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα τηρούνται όλα τα ισχύοντα μέτρα για την προστασία και την αποφυγή εξάπλωσης του COVID-19, όπως αυτά προβλέπονται από τις αρμόδιες αρχές και φορείς της Πολιτείας.
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, διευκρίνιση ή δήλωση συμμετοχής – κράτηση θέσης, επικοινωνήστε μαζί μας στα 6948.890.799 & 6981.577.846, στο info@epizo.gr στο facebook.com/EpiZo.epimorfosizois

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here