Λάρισα: Ποινή 400.000 ευρώ σε επιχείρηση για αδήλωτους εργάτες

603

Ποινή 400.000 ευρώ καταλογίσθηκε σε αγροτική εκμετάλλευση στην περιοχή της Λάρισας επειδή απασχολούσε για μια μέρα περί τους 39 αδήλωτους εργάτες σε θερινή συγκομιδή.

Ανηλεείς ποινές που απειλούν µε οικονοµική εξόντωση εύρωστες κατά τα λοιπά αγροτικές εκµεταλλεύσεις, καταγράφονται το τελευταίο διάστηµα στις αγροτικές περιοχές. Η Επιθεώρηση Εργασίας δείχνει να έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τις αγροτικές επιχειρήσεις, καθώς αρκεί µια µέρα απασχόλησης χωρίς εργόσηµο για τον καταλογισµό προστίµου ύψους 10.500 ευρώ για κάθε εργάτη.

Μια µέρα δυσκολιών στην εξέυρεση δηλωµένου προσωπικού κατά τη συγκοµιδή, µπορεί να τινάξει στον αέρα τους κόπους µιας ζωής σε µια οικογενειακή αγροτική επιχείρηση που κατά τα λοιπά δεν έχει κανένα άλλο πρόβληµα.

Αναµφίβολα, κάποιοι σ’ αυτή την κυβέρνηση θα πρέπει να κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες του αγροτικού χώρου και να προσαρµόσουν αν µη τι άλλο το ποινολόγιο που έχει θεσπισθεί για τις βιοµηχανίες και τις λοιπές επιχειρήσεις, βάζοντας σε διαφορετική µοίρα την υπόθεση των εποχικών αγρεργατών.

Κατά τα λοιπά, σε εξέλιξη βρίσκεται η προώθηση σχεδίου Κ.Υ.Α. σύµφωνα µε το οποίο τροποποιείται και αναδιαµορφώνεται το ανώτατο όριο των θέσεων εργατών γης και κτηνοτροφίας, πολιτών τρίτων χωρών για τα έτη 2019 και 2020.Αυτό προκύπτει από απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Λαρίσης της Νέας ∆ηµοκρατίας, κ. Μάξιµου Χαρακόπουλου.

Μαρία Γιουρουκέλη

Εφημερίδα Agrenda

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here