Λάρισα – Πασχαλινό Χωριό: Σημείο αναφοράς το 4,2 μ. Πασχαλικό Αυγό που είναι το μεγαλύτερο στη χώρα

118

• Δημιουργική απασχόληση για παιδιά από παιδαγωγούς του Δήμου και προσωπικό της Δημοτικής Πινακοθήκης και του Λαογραφικού Μουσείου
• Θα λειτουργεί μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη

Ξεκινάει αύριο τη λειτουργία του το Πασχαλινό πάρκο του Δήμου Λαρισαίων, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου.
Μετά την περσινή επιτυχία του Πασχαλινού Πάρκου, το σκηνικό στήθηκε και φέτος, σε μια έκταση 400 τμ. με εκθέματα / διακοσμήσεις που αφορούν τη γιορτή του Πάσχα,
Σημείο αναφοράς του Πάρκου είναι το μεγάλο πασχαλινό αυγό ύψους 4.20.μ. και πλάτους 2.50 μ. που είναι και το μεγαλύτερο στη χώρα.
Το συνολικό ντεκόρ είναι νοσταλγικό και παρουσιάζεται με έναν τρόπο που όλοι μπορούν να απολαύσουν. Περιλαμβάνει χειροποίητα γλυπτά αλλά και αναπαραγωγές φιγούρων από πασχαλινές καρτ ποστάλ που δημιουργήθηκαν στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα, υπέροχα μικρά κομμάτια τέχνης, νοσταλγίας και ιστορίας με γοητευτικές εικονογραφήσεις, εκπληκτικά γραφικά και λιθογραφική εκτύπωση.


Στο χώρο του Πάρκου εκπαιδευτικοί των εκπαιδευτικών δομών του Δήμου Λαρισαίων αλλά και καλλιτεχνικό προσωπικό από τη Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα και το Λαογραφικό Μουσείο θα οργανώνουν δημιουργικές δράσεις για τα παιδιά.
Το ωράριο λειτουργίας του Πάρκου και των δράσεων θα είναι το εξής:
• Δευτέρα έως Παρασκευή, από 10 π.μ. έως 2 και από 5.30 μ.μ. έως 9.30 μ.μ.
• Σάββατο : από 12 μ εως 6 μ.μ
• Κυριακή : από 12 μ. εως 5 μ.μ
Ολες οι δράσεις είναι δωρεάν, ενώ η διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής ήταν ένα έργο διάρκειας 4 μηνών που πραγματοποιήθηκε από την τοπική εταιρία ARTHEME-Θεματικά Πάρκα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here