Λάρισα: Πανηγυρική δικαίωση για οικιακή βοηθό που διασύρθηκε – Το ξέσπασμα στο δικαστήριο

142

Τέλος στη δικαστική περιπέτεια μιας, 61χρονης σήμερα, οικιακής βοηθού έθεσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας με αθωωτική απόφασή του. Η οικιακή βοηθός είχε παραπεμφθεί κατηγορούμενη για κλοπή ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, καθώς από το σπίτι της ηλικιωμένης που είχε αναλάβει τη φροντίδα της κλάπηκαν το χρηματικό ποσό των 4.600 ευρώ, αλλά και κοσμήματα συνολικής αξίας περίπου 30.000 ευρώ.

Συγγενικό πρόσωπο της ηλικιωμένης, καταγγέλλοντας την κλοπή στην ΕΛ.ΑΣ., υπέβαλε μήνυση, με αποτέλεσμα να ασκηθεί δίωξη εναντίον της οικιακής βοηθού, η οποία κατά την εκδίκαση της υπόθεσης προχθές δακρυσμένη αρνήθηκε την κατηγορία για να αθωωθεί πανηγυρικά.
Η 61χρονη Λαρισαία τα τελευταία 20 χρόνια εργαζόταν ως οικιακή βοηθός σε σπίτια ηλικιωμένων, αλλά και ως καθαρίστρια, καθαρίζοντας σκάλες. Στις 13 Ιουνίου 2016 προσελήφθη για διάστημα ενός μηνός (μέχρι τις 13 Ιουλίου 2016) προκειμένου να συνδράμει προσωρινά στην καθημερινότητα της ηλικιωμένης γειτόνισσας, που αντιμετώπιζε πρόβλημα με τη μέση της.
Σύμφωνα και με τη δικογραφία, το πρωί της 1ης Ιουλίου κλήθηκε να εγκαταλείψει το σπίτι για το διάστημα εκείνο που θα απαιτούνταν, προκειμένου συγγενείς να οδηγήσουν την ηλικιωμένη στον γιατρό για τις απαραίτητες εξετάσεις, με την ολοκλήρωση των οποίων θα την ειδοποιούσαν να επιστρέψει στο σπίτι, δεδομένου ότι η οικιακή βοηθός δεν διέθετε δικό της αντικλείδι του σπιτιού.
Όπως και έγινε, μόνο που κατά την επιστροφή, όταν η οικιακή βοηθός ξεκίνησε τις εργασίες καθαριότητας βρήκε στο πάτωμα σκουλαρίκια. Έτσι διαπιστώθηκε ότι το δίωρο που προηγήθηκε και ενώ όλοι απουσίαζαν, άγνωστος δράστης μπήκε στο σπίτι με αντικλείδι, αφού από την αστυνομική έρευνα δεν βρέθηκαν σημάδια παραβίασης ή διάρρηξης.
Ο άγνωστος δράστης έκλεψε από την κρεβατοκάμαρα το κομπόδεμα της ηλικιωμένης που περιείχε 4.600 ευρώ, αλλά και κοσμήματα η συνολική αξία των οποίων εκτιμήθηκε περίπου σε 30.000 ευρώ. Συγγενικό πρόσωπο της ηλικιωμένης την επόμενη ημέρα κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων, με αποτέλεσμα να ασκηθεί τελικά δίωξη σε βάρος της οικιακής βοηθού. Η οποία να διευκρινισθεί πως εργάστηκε μέχρι και τις 13 Ιουλίου, όπως δηλαδή προβλεπόταν από τη συμφωνία, παρότι δηλαδή στο μεσοδιάστημα είχε σημειωθεί η επίμαχη κλοπή.
Στην ακροαματική διαδικασία προχθές, μετά τις καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, η 61χρονη παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η ίδια, αντί να εκπροσωπηθεί επέλεξε να παραστεί και απολογούμενη, σε κατάσταση έντονης συναισθηματικής φόρτισης αρνήθηκε την κατηγορία, και σημειώνοντας ότι τόσα χρόνια στη δουλειά της δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος της. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας την κήρυξε τελικά αθώα, βάζοντας έτσι τέλος στη δικαστική της περιπέτεια.

Β.Κ.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here