Λάρισα: Οι διαρρήκτες δεν έκαναν …διακοπές – Ξήλωσαν μέχρι και κάσα από θωρακισμένη πόρτα

295

Δυσάρεστη ήταν η έκπληξη που περίμενε Λαρισαίους, οι οποίοι επιστρέφοντας από τις διακοπές του Πάσχα, διαπίστωσαν ότι στα σπίτια τους σημειώθηκαν διαρρήξεις.

Οι κλοπές και οι διαρρήξεις σπιτιών την περίοδο αδειών και αργιών θεωρούνται «φυσιολογικές», καθώς όπως είναι γνωστό οι κλέφτες …δεν πάνε διακοπές, στις τελευταίες διαρρήξεις όμως το πρωτόγνωρο στοιχείο αφορά τη δράση των κλεφτών, οι οποίοι, προκειμένου να εισβάλουν σε ξένα σπίτια, δεν διστάζουν ακόμη και να σπάσουν το κάσωμα της θωρακισμένης πόρτας!

Σε κάποιες περιπτώσεις διαμερισμάτων αποκαλύπτεται και η ποιότητα των οικοδομικών κατασκευών, αλλά το μείζον στην παρούσα φάση αφορά τον τρόπο δράσεις της συγκεκριμένης ομάδας διαρρηκτών και στις ζημιές που προκαλούν στην κύρια είσοδο των διαμερισμάτων.

Η αποκατάσταση των ζημιών έχει υψηλό κόστος για τους ένοικους των διαμερισμάτων, χωρίς να υπολογισθούν οι απώλειες από τα κλοπιμαία, συνήθως χρήματα και χρυσαφικά που αποτελούν και τον βασικό σκοπό των διαρρήξεων.

Χθες και προχθές ημέρες όπου οι εκδρομείς επιστρέφουν στα σπίτια τους, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας καταγγέλλονταν διαρκώς αντίστοιχες κλοπές, ο αριθμός των οποίων δεν αποδεικνύει ωστόσο έξαρση κλοπών. Μέγεθος που επιβεβαιώνει την εκτίμηση την ΕΛ.ΑΣ. ότι πρόκειται για περιστασιακή δράση διαρρηκτών, το θράσος των οποίων προκαλεί εντύπωση.

Μία από τις κλοπές που καταγγέλθηκε προχθές στην ΕΛ.ΑΣ. αφορά συνοικιακή οδό, με τους δράστες να εκμεταλλεύονται την απουσία των ενοίκων λόγω Πάσχα. Οι δράστες έφτασαν στον δεύτερο όροφο και έσπασαν την είσοδο αποκολλώντας την κάσα.

Κάνοντας το σπίτι άνω – κάτω κι ερευνώντας όλους τους χώρους αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα, απροσδιόριστης αξίας. Για το Πάσχα απουσίαζε και άλλος Λαρισαίος, ο οποίος επιστρέφοντας βρήκε την είσοδο του διαμερίσματα του να έχει παραβιαστεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η ξύλινη είσοδος παραβιάστηκε με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο και οι δράστες, αφού έψαξαν όλο το σπίτι, αφαίρεσαν περί τα 500 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 4.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορία της «Ε», μέχρι χθες και με τη συγκεκριμένη μέθοδο είχαν γίνει γνωστές συνολικά πέντε περιπτώσεις ωστόσο δεν είχαν καταγγελθεί όλες στην Αστυνομία.

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Βαγγέλης Κακάρας

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here