Λάρισα: Οδύσσεια για Βολιώτη επαγγελματία στο νοσοκομείο – «Λυπούμαστε πολύ αλλά… »

115

Σε μία ατέρμονη ταλαιπωρία έχει μπει εδώ και μία εβδομάδα περίπου ένας νεαρός Βολιώτης επαγγελματίας που «γεύτηκε» τα κακώς κείμενα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αναγκάστηκε να περάσει από δύο δημόσια νοσοκομεία, για να καταλήξει τελικά σε ιδιωτική κλινική, προκειμένου να υποβληθεί σε μία ειδική εξέταση, από τα αποτελέσματα της οποίας θα κριθεί στη συνέχεια, αν θα υποβληθεί σε επέμβαση ή όχι.

Η Οδύσσεια για τον νεαρό επιχειρηματία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, οπότε και αισθάνθηκε δυνατούς πόνους στην πλάτη και την κοιλιακή χώρα και μετέβη στα επείγοντα του νοσοκομείου Βόλου. Σύμφωνα με τα όσα επισήμανε ο ίδιος στην εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου, η ετοιμότητα και το ενδιαφέρον των γιατρών τον εξέπληξαν θετικά.

Αφού έγινε ένας αυστηρός κύκλος διευρυμένων εξετάσεων και αποκλείστηκε ότι αντιμετωπίζει καρδιολογικό πρόβλημα,  μεταφέρθηκε για νοσηλεία σε κλινική, ώστε να γίνουν ορισμένες πιο εξειδικευμένες εξετάσεις. Οι γιατροί διέγνωσαν ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα στη χολή και πως θα πρέπει να υποβληθεί σε μία ειδική εξέταση και συνέστησαν να μεταβεί στη Λάρισα.

Το ραντεβού κλείστηκε τηλεφωνικά και ο επιχειρηματίας, προκειμένου να μη δεσμεύσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αφού η κατάσταση της υγείας του δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρή, αποφάσισε να μεταβεί στη Λάρισα με δικό του μεταφορικό μέσο. Ομως, στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας όπου μετέβη τον περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη.

Η εξέταση μπορούσε να γίνει, επειδή όμως είναι υπέρβαρος και θα χρειαζόταν ολική νάρκωση, οι γιατροί σήκωσαν τα χέρια ψηλά. «Δεν έχουμε διαθέσιμο αναισθησιολόγο για να μπορέσει να προχωρήσει σε ολική νάρκωση.  Λυπούμαστε πολύ», του επισήμαναν και ο ίδιος έμεινε στήλη άλατος.

«Αν το δημόσιο σύστημα υγείας δεν μπορεί να εξασφαλίσει δωρεάν υγεία και καλή περίθαλψη στους πολίτες έχουμε πρόβλημα. Δεν είναι δυνατόν την υποστελέχωση των νοσοκομείων να την «πληρώνουν» οι πολίτες», ανέφερε  με παράπονο. Ο Βολιώτης επιχειρηματίας θα υποβληθεί τελικά στην ειδική εξέταση, αλλά σε ιδιωτικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, πληρώνοντας από την τσέπη του.

Πηγή: newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here