Λάρισα: Ο ξάδερφος τους “έφαγε” 200 χιλιάρικα!

344

Κάθειρξη δέκα ετών σε επενδυτικό σύμβουλο για απάτη

Κάθειρξη δέκα ετών επέβαλε χθες το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Λάρισας σε 57χρονο “επενδυτικό σύμβουλο” από τη Λαμία, που καταδικάστηκε κατηγορούμενος για απάτη και πλαστογραφία καθώς φέρεται ότι εξαπάτησε δύο ξαδέρφια της συζύγου του τα οποία έχασαν περισσότερες από 207.000 ευρώ
Μία απάτη που εξελίχθηκε το χρονικό διάστημα από 3/5/ 2010 έως 8/6/ 2011 περίοδος που η Ελλάδα εισερχόταν στην εποχή των μνημονίων. Με τον επενδυτικό σύμβουλο να πείθει τελικά τα θύματα του, πως επενδύοντας μεγάλα χρηματικά ποσά σε προϊόντα ασφαλιστικής εταιρείας θα εξασφάλιζαν τα χρήματά τους και μάλιστα με καλύτερο επιτόκιο.
Μόνο που ο κατηγορούμενος ο οποίος βρισκόταν εκείνη τη χρονική περίοδο σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική κατάσταση ιδιοποιήθηκε παράνομα τα χρηματικά ποσά των θυμάτων του.
Ο σύμβουλος αρνήθηκε τις κατηγορίες χωρίς ωστόσο να δώσει χθες πειστικές εξηγήσεις όπως υπογράμμισε στην αγόρευση του και ο εισαγγελέας της έδρας.
Το πενταμελές εφετείο Λάρισας κηρύσσοντας ένοχο τον κατηγορούμενο επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών όπως και πρωτόδικα στον επενδυτικό σύμβουλο που επέστρεψε στη φυλακή. Στη σύζυγό του επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών από τέσσερα πρωτόδικα με τριετή αναστολή ενώ τέλος κήρυξε αθώα την πεθερά από φυλάκιση τριών ετών πρωτόδικα.

Β.ΚΑΚΑΡΑΣ

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here