Λάρισα: Ο Νιγηριανός γιατρός… που μιλάει ελληνικά!

929

Λέγεται Iyagbor Godspower – Ezebunno. Είναι ο γιατρός από τη Νιγηρία που εν αγνοία του πρόσφατα απασχόλησε τη δημοσιότητα σχετικά με τη γνώση ή όχι της ελληνικής γλώσσας. Η «Ε» επικοινώνησε και μίλησε μαζί του… στα ελληνικά για το αγροτικό του σε χωριό της Ελασσόνας και την επιστροφή του στα χειρουργεία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Έκπληκτος με τα όσα ειπώθηκαν περί άγνοιας της ελληνικής από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο γιατρός υποστηρίζει πως ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα, αντιθέτως επικοινωνούσε πολύ καλά με τους ασθενείς που τον επισκέπτονταν στο ιατρείο του στα ορεινά χωριά της Ελασσόνας, εκεί όπου έκανε το αγροτικό του.

«Το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν ότι δεν διέθετα αυτοκίνητο για να μετακινούμαι με μεγαλύτερη ευκολία, ταξί δεν μπορούσα να μισθώσω για οικονομικούς λόγους και η μετακίνηση με το υπεραστικό ΚΤΕΛ δεν ήταν πάντοτε δυνατή. Αυτό το γνώριζε και η διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα επικοινωνίας και συνεννόησης με τους ασθενείς, ούτε με αντιμετώπισαν ποτέ διαφορετικά λόγω χρώματος. Είμαι στην Ελλάδα σχεδόν είκοσι χρόνια», λέει.

Την ίδια περίοδο ωστόσο που ο γιατρός έκανε το αγροτικό του στα χωριά της Ελασσόνας, τα χειρουργεία είχαν ανάγκες σε ειδικευόμενους γιατρούς. Ο κ. Iyagbor είχε κάνει εκπαίδευση στα χειρουργεία του νοσοκομείου, «όταν πρόεκυψε το πρόβλημα με τη μετακίνησή μου στην Ελασσόνα υπήρχαν μεγάλες ανάγκες για ειδικευόμενους γιατρούς στα χειρουργεία του ΓΝΛ. Είχα περάσει για εκπαίδευση από εκεί, γνώριζαν τη δουλειά μου και γι’ αυτό τον λόγο ζήτησαν να επιστρέψω».

Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος πληροφόρησε λάθος τον υπουργό Υγείας για να δώσει μια τέτοια απάντηση και γιατί; Επίσης, πώς ήταν δυνατό να ευθυνόταν η άγνοια της ελληνικής γλώσσας, όταν ο κ. Iyagbor είχε τελειώσει την Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μιας και δεν γίνονται μαθήματα στα αγγλικά.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό ρωτώντας τον αν προτίθετο να επιλύσει το πρόβλημα της έλλειψης αγροτικού ιατρού στην Τσαπουρνιά Ελασσόνας, άλλα και στα υπόλοιπα χωριά των ορεινών περιοχών του νομού Λάρισας, όπου οι ηλικιωμένοι κάτοικοί τους δεν έχουν την ευχέρεια να επισκέπτονται τις δομές Υγείας μακριά από τον τόπο τους. Η απάντηση όμως του υπουργού έκανε λόγο για μετακίνηση του ιατρού στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, διότι δεν γνώριζε την ελληνική. Καμία νύξη για έλλειψη σε προσωπικό.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here