Λάρισα: Νέοι έλεγχοι σε σχολικά κτίρια. Για ποια έχει ζητηθεί Δευτεροβάθμια Αυτοψία

400

Ο Δήμος Λαρισαίων ενημερώνει την Περιφερειακή Διεύθυνση Λάρισας όσον αφορά τον  μετασεισμικό έλεγχο των σχολικών μονάδων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης:

«Σχετικά με τις Σχολικές μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Λαρισαίων οι οποίες συνεχίζουν να παρέχουν σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση και σε συνέχεια του εγγράφου μας (σχετ. 1) σας ενημερώνουμε ότι:

1.Το 7ο ΕΠΑΛ μετά από επανέλεγχο του Πρωτοβάθμιου Δελτίου Αυτοψίας κρίνεται “ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ” με οδηγία προς τη Διευθύντρια για μη χρήση των δύο χώρων καθαρίστριας και αποθήκης υλικών καθαρισμού λόγω προβλήματος στη μεσοτοιχία και μέχρι αποκαταστάσεως του καθώς και, οδηγίες λήψης μέτρων άρσης επικινδυνότητας σε σημεία του αύλειου χώρου.

2.Στις αναφερόμενες στο σχετ. (1) έγγραφό μας Σχολικές μονάδες ως “ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ” και συγκεκριμένα, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης διευκρινίζουμε ότι αυτό αφορά μόνο το παλαιό κτίσμα και τις αίθουσες σε αυτά. Οι λοιποί χώροι νέων διδακτηρίων κρίθηκαν “ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ” και μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα.

Με την παρατήρηση ότι, στο Δημοτικό σχολείο Φαλάνης θα πρέπει να υπάρξει διαμόρφωση ενός ανοίγματος παραθύρου σε άνοιγμα πόρτας στο πίσω μέρος καθώς και μέτρα ασφάλειας 1 μ κατ’ ελάχιστον απόσταση από τον τοίχο του παλαιού πέτρινου σχολείου από την εμπρός είσοδο-έξοδο για την ασφαλή εκκένωση αν χρειαστεί. Φυσικά, θα πρέπει να τοποθετηθεί μεταλλική ράμπα προς αντικατάσταση της υπάρχουσας ράμπας που γειτνιάζει με τον τοίχο του πέτρινου σχολείου ώστε, να διασφαλιστεί η ασφαλής προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ.

3.Με έγγραφο (Αρ. Πρωτ. 11503/16-03-2021) του Δημάρχου Λαρισαίων που εστάλη στην ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε ζητήθηκε η Δευτεροβάθμια Αυτοψία (η οποία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία διενεργείται από αμιγές κλιμάκιο της) στις παρακάτω Σχολικές Μονάδες:

Γυμνάσιο με Λυκ. Τάξεις Κοιλάδας

25ο Δημοτικό Σχολείο

13ο Νηπιαγωγείο

3ο Δημοτικό Σχολείου

1ο Γενικό Λύκειο

Νέο Δημοτικό Σχολείο Τερψιθέας

6ο Γυμνάσιο – 6ο Λύκειο

21ο Δημοτικό Σχολείο – 39ο Νηπιαγωγείο

18ο Δημοτικό – 27ο Νηπιαγωγείο

16ο Δημοτικό – 32ο Δημοτικό – 20ο Νηπιαγωγείο – 43ο Νηπιαγωγείο

 

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μας με την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. αναμένουμε κλιμάκιο της την Τρίτη, 23/03/2021. Σε κάθε περίπτωση οι διευθυντές των Σχολικών μονάδων θα ενημερωθούν έγκαιρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here