Λάρισα: Μολότοφ, πυροβολισμοί και ένα μυστικό που δεν αποκαλύφθηκε ποτέ…

339

Στα «μαλακά» έπεσαν τρεις Λαρισαίοι που αποφυλακίζονται, μετά και την πρόσφατη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου (ΜΟΕ) Λάρισας, όπου οι ποινές πολυετούς κάθειρξης, στις οποίες είχαν καταδικαστεί αρχικά, μετατράπηκαν σε ποινές φυλάκισης, αφού νωρίτερα μεταβλήθηκαν κάποιες από τις κατηγορίες σε συνδυασμό με την αναγνώριση ελαφρυντικών με βάση και τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Οι τρεις Λαρισαίοι εμπλέκονται σε μία υπόθεση που έλαβε χώρα, τον Αύγουστο του 2013, αργά τη νύχτα, όταν ένας 53χρονος μαζί με έναν 44χρονο φίλο του, μετέβησαν σε χωριό του Δήμου Λαρισαίων όπου πέταξαν αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ στο σπίτι ενός 45χρονου. Ο 45χρονος αντιδρώντας στην επίθεση που δέχθηκε, τους πυροβόλησε τέσσερις φορές με κυνηγετική καραμπίνα, τραυματίζοντας με σκάγια τους δύο Λαρισαίους ενώ εκείνοι έφευγαν με αυτοκίνητο. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία ότι δέχτηκε επίθεση επίθεση με μολότοφ στο παράθυρο του σπιτιού του και περιέγραψε το αυτοκίνητο και τους δράστες.

Οι τελευταίοι συνελήφθησαν, με σκάγια και αίματα στο πρόσωπο, αλλά αρνούνταν να επιβεβαιώσουν το περιστατικό, επικαλούμενοι αστήρικτες δικαιολογίες ότι δήθεν είχαν πάει σε άλλο χωριό για να βρουν κάποιον άγνωστο και άλλα παρόμοια. Τρύπες από τους πυροβολισμούς του 45χρονου βρέθηκαν και στο αυτοκίνητό τους.

Ήταν μία υπόθεση στην οποία το πραγματικό κίνητρο παραμένει ακόμη μυστικό, καθώς οι κατηγορούμενοι, που στη δίκη εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους, δεν το αποκάλυψαν ποτέ. Αντίθετα με τους δύο, ο 45χρονος ήταν παρών στο δικαστήριο.

Στους διαδρόμους του δικαστικού μεγάρου, πάντως, οι ψίθυροι έλεγαν ότι όλος ο σαματάς, που παραλίγο να στοιχίσει ανθρώπινες ζωές, έγινε για λόγους ερωτικής αντιζηλίας…

Βαγγέλης Κακάρας

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here