Λάρισα: Μικροί εθελοντές κατασκεύασαν σπιτάκια για τα αδέσποτα (ΦΩΤΟ)

142

29 μέρες έμειναν για τα Χριστούγεννα και τα μέλη της «ΑΣΠΙΔΑ ΚοινΣΕπ περιβάλλον – άνθρωποι – ζώα» στα πλαίσια των εθελοντικών δράσεων τους αποφάσισαν να υλοποιήσουν μια ιδέα της Σοφίας Μακαριάδου, μέλους της ΚοινΣΕπ.
Η ιδέα ήταν να κατασκευαστούν σπιτάκια για τα αδεσποτακια της πόλης πριν έρθουν τα κρύα, αλλά στην δράση να συμμετέχουν και τα μικρά παιδιά, με στόχο την μύηση στην ιδέα του εθελοντισμού, αλλά και την ανάπτυξη της ευαισθησίας τους απέναντι στα ζώα.
Έγινε η ενημέρωση και η ιδέα αγκαλιάστηκε αμέσως από τα ΚΔΑΠ της πόλης ΚΔΑΠ στην Λάρισα “Η Παρέα Μας” με τις υπεύθυνες ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ & ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΟΥΡΤΗ,  Τα παιδία παίζει της κας ΣΙΑΜΑΤΑ ΕΛΕΝΗΣ, ΚΔΑΠ Αμπρα Καταμπρα με τους υπεύθυνους ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΟΥ & ΕΛΕΝΗ ΔΑΛΛΑ, το ΚΔΑΠ Μακρυχωρίου και από τις δημόσιες δομές το 23ο Νηπιαγωγείο, με την προϊσταμένη ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ και τις εξαίρετες νηπιαγωγούς ΓΚΟΥΙΑ ΕΥΓΕΝΙΑ & ΚΑΛΔΗΡΙΜΤΖΗ ΔΗΜΗΤΡΑ.
Τα παιδιά με ζήλο και φαντασία και φυσικά με την βοήθεια των υπευθύνων των δομών έκαναν θαύματα πραγματικά. Με έκδηλο το συναίσθημα της προσφοράς έφτιαξαν σπιτάκια, που θα τα τοποθετήσουν σε σημεία της πόλης, όπου συχνάζουν τα αδεσποτακια μας.
Ευχόμαστε αυτήν την προσπάθεια των παιδιών να την σεβαστούν οι ενήλικες πολίτες και να φροντίσουν, στο μέτρο του δυνατού, να μην καταστραφούν τα έργα των παιδιών.
Ευελπιστούμε δε, ότι οι δράσεις με την συμμετοχή των μικρών παιδιών, τις οποίες έχουμε στον προγραμματισμό μας, θα τύχουν παρόμοιας θερμής υποδοχής και συμμετοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here