Λάρισα: Μέσα οι ένοικοι, έξω η «σαβούρα»

618

Το πρόβλημα σε… ευκαιρία κατόρθωσαν να μετατρέψουν οι Λαρισαίοι στη διάρκεια των αυστηρών περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία με σκοπό την αποφυγή μιας πιθανής διασποράς του κορονοϊού.

Ο εγκλεισμός στα σπίτια τις τελευταίες εβδομάδες έδωσε την ευκαιρία για ανακαινίσεις στους εσωτερικούς χώρους, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διαχείρισης των ογκωδών αντικειμένων στην πόλη.
Καναπέδες, ηλεκτρικά σκεύη, άχρηστα αντικείμενα έκαναν συχνά την εμφάνισή τους δίπλα στους κάδους των απορριμμάτων στις «άδειες» συνοικίες της πόλης, αποσυντονίζοντας την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, που κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες για την αποκομιδή τους.
«Στην αρχή το πρόβλημα ήταν μεγάλο, καθώς οι συμπολίτες μας φρόντισαν να απαλλαγούν από καθετί που ήταν άχρηστο, τις τελευταίες ημέρες όμως η κατάσταση φαίνεται να ομαλοποιείται…» σημειώνει ο αντιδήμαρχος Αμαξοστασίου, Καθαριότητας, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Ζαούτσος, προσθέτοντας πως η δημοτική αρχή θέτει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της και επιζητά τη συνεργασία των πολιτών, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για μια «καθαρή πόλη».
Ένα φορτηγό σε συνδυασμό με έναν φορτωτή για τα μπάζα και ένα φορτηγό για τα ογκώδη αντικείμενα είναι στη διάθεση των Λαρισαίων πολιτών –για τα κλαδιά των δένδρων υπάρχει άλλη διαδικασία με την Υπηρεσία Πρασίνου- υπό την προϋπόθεση να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2410-680.200 για να ενημερώνουν για τα άχρηστα αντικείμενα που θέλουν να πετάξουν.
Τα συνεργεία αποκομιδής των απορριμμάτων έχουν οδηγίες για καταγραφή και αναφορά για όλες τις περιπτώσεις ανεξέλεγκτης εναπόθεσης ογκωδών αντικειμένων σε όλη την πόλη, αλλά, όπως υποστηρίζει ο κ. Ζαούτσος, είναι προτιμότερη η ενημέρωση από τους πολίτες γιατί με τον τρόπο αυτό μπορεί να προγραμματιστεί καλύτερα και κυρίως πιο γρήγορα η συγκέντρωσή τους με αποτέλεσμα η πόλη να παραμένει καθαρή.
Δ.Κ.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ