Λάρισα: Λουκέτο σε πρατήριο καυσίμων – Η φθηνή βενζίνη και οι παράνομες κρυφές υπόγειες δεξαμενές (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

294

Με την τιμή της βενζίνης να είναι σταθερά πάνω από 2 ευρώ, στο πρατήριο καυσίμων στη λεωφόρο Αθηνών τα αυτοκίνητα σχημάτιζαν ουρά καθημερινά λόγω της χαμηλής τιμής. Αυτό ήταν και ένα από τα στοιχεία που έβαλαν τη συγκεκριμένη επιχείρηση στο στόχαστρο της Οικονομικής Αστυνομίας. Μόνο που ακόμα και οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση δεν περίμεναν ότι για να ανακαλύψουν τις δεξαμενές με τα λαθραία καύσιμα θα έπρεπε να κάνουν τους… μάγους. Στο πρατήριο καυσίμων βρέθηκε ένα τηλεχειριστήριο που είχε έναν περίπλοκο κωδικό με τον οποίο γινόταν η εναλλαγή της νόμιμης με την παράνομη δεξαμενή που τροφοδοτούσαν τις αντλίες του πρατηρίου. Όμως, οι εκπλήξεις δεν είχαν τελειώσει εκεί… Σε έναν από τους υπολογιστές του πρατηρίου οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ένα ειδικό κουμπί που πατώντας το εμφανίζονταν οι παράνομες κρυφές υπόγειες δεξαμενές. «Προφανώς, οι ιδιοκτήτες του πρατηρίου ήθελαν να γνωρίζουν πόσα καύσιμα έχουν και στις νόμιμες αλλά και στις παράνομες δεξαμενές, ανά πάσα στιγμή» λέει αστυνομικός της Οικονομικής Αστυνομίας.

Η επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας στήθηκε όταν ένα βυτιοφόρο ετοιμαζόταν να εφοδιάσει στο πρατήριο «μέσω ειδικού ακροσωληνίου, που ήταν επιμελώς κρυμμένο στο έδαφος, τις δύο παράνομες υπόγειες δεξαμενές». Ουσιαστικά, ήταν «ταπωμένες» οι είσοδοι απ’ όπου θα γινόταν ο νόμιμος εφοδιασμός των δεξαμενών, όπως φαίνεται και στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το πρατήριο «διατηρούσε και ειδικό μηχανισμό παραβίασης του συστήματος εισροών και εκροών, με σκοπό την εξαγωγή των καυσίμων από αυτές και την πώλησή τους σε ανυποψίαστους καταναλωτές». Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον υπεύθυνο της επιχείρησης αλλά και δύο άτομα που επέβαιναν σε βυτιοφόρο, ενώ οι Αρχές αναζητούν τον Λαρισαίο ιδιοκτήτη, έναν 60χρονο.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

14.800 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων,

76.120 ευρώ,

τηλεχειριστήριο-μπουτόν και USB stick,

σκληρός δίσκος,

ρελέ αυτοματισμού διπλό,

διακόπτης για ηλεκτρονικό πίνακα (μονό),

βυτιοφόρο όχημα,

μπλοκάκι σημειώσεων και 3 κινητά τηλέφωνα.

 

Συνδρομή στον έλεγχο παρείχαν κλιμάκια της Διεύθυνσης Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (Δ.Ε.Δ.Α.Κ.), της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών του Δυτικού Τομέα της Αθήνας, της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας και Μετρολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Το τηλεχειριστήριο, το USB stick και ο σκληρός δίσκος θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι τρεις συλληφθέντες, μετά την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και θα απολογηθούν στον ανακριτή.

Πηγή: zougla.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here