Λάρισα: Κυριάκος Παπαχρόνης | 42 χρόνια μετά, στα 63 του χρόνια με ποσοστό αναπηρίας 89%

89

Ήταν στις 8 Δεκεμβρίου του 2004, όταν ο 44χρονος τότε Κυριάκος Παπαχρόνης αποφυλακιζόταν με περιοριστικούς όρους ύστερα από  21,5 χρόνια κάθειρξης για τα ειδεχθή εγκλήματά του.

Συγκεκριμένα, ο Παπαχρόνης κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για:

1. Τον βιασμό και την ανθρωποκτονία με στιλέτο της ιερόδουλης Γρ. Θεοχαρίδου στις 5-9-1981 στην Δράμα.

2. Την απόπειρα δολοφονίας στις 20-12-1981 της Μ. Ποστιάδου στην Δράμα.
3. Την απόπειρα βιασμού και την ανθρωποκτονία της φοιτήτριας Ε. Παπαδοπούλου στις 15-1-1982 στην Δράμα.
4. Τον βιασμό και την ειδεχθή ανθρωποκτονία της 20χρονης φοιτήτριας Αναστασίας Αλεξανδρίδου στις 15-8-1982, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.
5. Τις απόπειρες βιασμού και ανθρωποκτονίας κατά της 18χρονης Αγοραστής Τέζα και της 30χρονης νοσοκόμας Βασιλικής Λαζαρίδου, στη Δράμα.
6. Την απόπειρα βιασμού και ανθρωποκτονίας κατά της 23χρονης Δ. Πεχλιβανίδου.
7. Δύο ακόμη απόπειρες βιασμού και δολοφονίας κατά μιας ιερόδουλης και μιας άλλης γυναίκας, στην Ξάνθη.
8. Πέντε βομβιστικές επιθέσεις: 2 ωρολογιακές βόμβες στις 12-3-1982 στο Ταχυδρομείο και την Εθνική Τράπεζα της Ξάνθης, άλλες 2 στις 13-3-1982 στην Τράπεζα Πίστεως κι σε ένα κατάστημα στην Καβάλα και μια πέμπτη στις 16-6-1982 στην είσοδο του στρατοπέδου της Δράμας.
9. Έναν εμπρησμό στο Διεθνές Αεροδρόμιο Καβάλας.

Η αγριότητα συνεχίστηκε και εντός φυλακής, μέχρι λίγα χρόνια πριν την αποφυλάκισή του, όταν και στράφηκε στον Θεό και αποφάσισε να αλλάξει ζωή.

Έναν χρόνο μετά την αποφυλάκισή του, ο φακός τον συνέλαβε σε δείπνο με τη Στέλλα Μπεζαντάκου, με τον ίδιο το επόμενο βράδυ να δίνει το «παρών» στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδούσε τότε εκείνη. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι έξοδοι αυτοί είχαν συζητηθεί πολύ σε μεσημεριανές εκπομπές – και όχι μόνο.

Το 2011, ο Παπαχρόνης τραβά ξανά τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του, με την κυκλοφορία μιας φωτογραφίας του με τη Τζούλια Αλεξανδράτου:

Κυριάκος Παπαχρόνης | 42 χρόνια μετά, στα 63 του χρόνια με ποσοστό αναπηρίας 89% - Ο γάμος και η νέα εικόνα του «Δράκου της Δράμας» (Pics)

8 περίπου χρόνια μετά την αποφυλάκισή του -η οποία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των συγγενών των θυμάτων του- ο ίδιος απασχόλησε ξανά τα Μέσα λόγω των δηλώσεών του πως «γράφει τη βιογραφία του» στη Λάρισα, όπου είχε εγκατασταθεί, αλλά και λόγω του αρραβώνα του με την κατά πολλά χρόνια νεότερή του Λίνα Τόλιου.

Οι φωτογραφίες στο Facebook διαδέχονταν η μία την άλλη, ωστόσο πλέον οι τόνοι είναι πιο χαμηλοί.

Κυριάκος Παπαχρόνης | 42 χρόνια μετά, στα 63 του χρόνια με ποσοστό αναπηρίας 89% - Ο γάμος και η νέα εικόνα του «Δράκου της Δράμας» (Pics)

Ο Κυριάκος Παπαχρόνης έχει «εξαφανιστεί» από το Facebook τα τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός πως συνήθιζε να είναι εξαιρετικά ενεργός αναρτώντας συνεχώς φωτογραφίες από το παρελθόν του. Φωτογραφίες που ξυπνούσαν μνήμες από τα φρικτά εγκλήματά του, καθώς ήταν οι ίδιες που «έντυναν» τα ρεπορτάζ της εποχής της δίκης του και τα εξώφυλλα περιοδικών και εφημερίδων με τίτλους που περιέγραφαν με φρικτές λεπτομέρειες τη δράση του.

Σήμερα, στα 63 του χρόνια, είναι πλέον παντρεμένος με την αγαπημένη του, Λίνα, τα νέα για την υγεία του, όμως, δεν είναι ευχάριστα.

Κυριάκος Παπαχρόνης | 42 χρόνια μετά, στα 63 του χρόνια με ποσοστό αναπηρίας 89% - Ο γάμος και η νέα εικόνα του «Δράκου της Δράμας» (Pics)

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία γνωμάτευση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής του ΚΕ.Π.Α., ο «Δράκος της Δράμας» έπειτα από ισχαιμικό επεισόδιο πάσχει από σπαστική ημιπληγία της δεξιάς πλευράς και εκφυλιστική αρθρίτιδα γόνατος και ισχίου, με το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του να αγγίζει το 89%.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμη. Αυτό, όμως, δεν τον εμποδίζει να απολαμβάνει μια ήρεμη καθημερινότητα με τη γυναίκα που μέχρι σήμερα στέκεται βράχος στο πλευρό του και η οποία είναι γνωστή για τη φιλοζωϊκή της δράση…

«Ο σύζυγός μου, ο κολλητός μου… Ο άνθρωπος που δεν με πλήγωσε ποτέ. Τι να πω; Πού όταν είχα τις άσχημες στιγμές και ξεσπούσα πάνω σου και μετά σου ζητούσα συγγνώμη… εσύ μου απαντούσες ‘δεν πειράζει Λίνα μου, πού θα ξεσπάσεις; Θα ξεσπάσεις σε αυτόν που αγαπάς και σε αγαπάει’. Εσύ είσαι αυτός που με κατάλαβες σε βάθος. Και ήξερες τα ξεσπάσματά μου ήταν μόνο από την κούραση και δεν τα εννοούσα αυτά που σου έλεγα. Γι’ αυτό σε αγαπάω, τόσο πολύ… Είσαι ο θησαυρός μου…», γράφει η Λίνα για εκείνον.

Πηγή: dailymedia.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here