Λάρισα: Κάθειρξη 6 ετών σε 84χρονο επιχειρηματία για απάτη 140.000 ευρώ

697

ΘΑ ΕΚΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΚΑΤ΄ ΟΙΚΟΝ ΟΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Με ποινή κάθειρξης 6 ετών τιμώρησε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων (Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020) έναν συνταξιούχο Λαρισαίο επιχειρηματία για απάτη ύψους 140.000 ευρώ. Το δικαστήριο της Λάρισας, παρά και την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, αποφάσισε κατά πλειοψηφία (4-1) λόγω του γεγονότος ότι ο καταδικασθείς διανύει το 84ο έτος της ζωής του να εκτίσει την ποινή κατ΄ οίκον και όχι σε κάποιο κατάστημα κράτησης. Επιπροσθέτως του επιβλήθηκαν και περιοριστικοί όροι αυτοί της επιτήρησης κοινωνικού επιμελητή και παρακολούθησης σχετικών συνεδριών.
Ο ηλικιωμένος όπως κατηγορείτο και εν τέλει δέχθηκε το δικαστήριο, ως πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης εξαπάτησε έναν άλλο διαχειριστή εταιρείας που ήθελε να τον διευκολύνει αλλά βρέθηκε ζημιωμένος και γι΄ αυτό κινήθηκε δικαστικά εναντίον του, εκ των υστέρων. Οι πράξεις καταγράφηκαν τα έτη 2007-2008. Εκείνη την περίοδο πείθει τον παθόντα πως η τόσο επιχείρηση όσο και ο ίδιος διαθέτουν μια μεγάλη περιουσία από αυτοκίνητα, εμπορεύματα, οικίες, καταστήματα και οικόπεδα και πως η εταιρεία επρόκειτο να ενταχθεί πολύ σύντομα σε επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης από το οποίο και θα λάβει μεγάλο χρηματικό ποσό ως επιχορήγηση. Όμως η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική καθώς τόσο εκείνος όσο και η επιχείρηση όφειλαν σημαντικά ποσά σε τράπεζες και στην αρμόδια οικονομική υπηρεσία του Δημοσίου ενώ επί των ακινήτων της εταιρίας είχαν εγγραφεί βάρη και δη προσημειώσεις υποθήκης, υποθήκες όπως και αναγκαστικές κατασχέσεις. Ο παθόντας όμως εξέδωσε μια σειρά από επιταγές ευκολίας και του τις παρέδωσε. Επρόκειτο για επιταγές μεταξύ 13.000 και 15.000 ευρώ που σύμφωνα με το κατηγορητήριο τις οποίες χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος εισπράττοντας τα ποσά και εν συνεχεία ο παθόντας κατέστη οφειλέτης έναντι των τραπεζών και ενεπλάκη σε δικαστικούς αγώνες.
Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ο ηλικιωμένος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 7 ετών όμως το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση κι έτσι διατηρούσε την ελευθερία του.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Πηγή: Ρεπορτάζ του Κάμπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ