Λάρισα: Καταγγελία σοκ – Μαθητές χαιρέτισαν ναζιστικά στην πρόβα για την παρέλαση

140
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τη δράση φασιστικών στοιχείων στο 10ο ΕΛ Λάρισας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, τις προηγούμενες μέρες στην πρόβα της παρέλασης του σχολείου για την 28η Οκτώβρη, προσπάθησαν να χαιρετίσουν με τον γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό και έλεγαν στους μαθητές ότι όποιο χέρι δεν σηκώνεται (εννοώντας ναζιστικά), κόβεται. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να επιτεθούν σε μαθητή με καταγωγή από άλλη χώρα στο χώρο του σχολείου, ενώ δεν δίστασαν σε συντονισμό με άλλα φασιστικά στοιχεία να συγκεντρωθούν έξω από το σπίτι του ίδιου μαθητή, με συνθήματα και απειλές ενάντια στον ίδιο και στην οικογένειά του.

Η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι «η δράση των φασιστών μέσα στα σχολεία κινείται στο έδαφος της πολιτικής που από τη μια εμπορευματοποιεί την Παιδεία, κατηγοριοποιεί σχολεία και μαθητές και από την άλλη κόβει τους μισθούς μας, τις συντάξεις των απόμαχων της δουλειάς, σε αυτό το ίδιο έδαφος καλλιεργείται το ρατσιστικό – εθνικιστικό δηλητήριο. Η δράση τους εξυπηρετεί την κυβέρνηση που η αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική της τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα όνειρά τους για καλύτερη ζωή, έχει στόχο να καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις των μαθητών για την τράπεζα θεμάτων, την ελάχιστη βάση εισαγωγής, τις τραγικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, η άθλια υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων της πόλης μας. Η δίκαιη οργή της νεολαίας για τα προβλήματα που ορθώνονται μπροστά της πρέπει να γίνει δύναμη αγώνα. Αυτό φοβούνται οι κυβερνήσεις και οι φασίστες. Την οργανωμένη λαϊκή πάλη για ζωή με δικαιώματα. Χτυπούν τους εργάτες που απεργούν, τους μαθητές που κινητοποιούνται, τους νέους που παλεύουν. Είναι εγκληματίες, τραμπούκοι και νταήδες, γιατί είναι φασίστες. Η ιδεολογία τους υπαγορεύει να είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, να τσακίζουν τον αδύναμο, να “τρίζουν τα δόντια” σε όποιον αντιστέκεται. Επιτίθενται σε πρόσφυγες μαθητές για να τους διώξουν από το σχολείο, που με τόσες θυσίες προσπαθούν να παρακολουθήσουν».

Επίσης τονίζει ότι η απάντηση μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών πρέπει να είναι μία: «Οι φασίστες δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία».

Ταυτόχρονα καλεί τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών, Γονέων, τα 5μελή και 15μελή των σχολείων της πόλης να στήσουν τείχος στη δράση αυτών των ομάδων, στη μισαλλόδοξη και απάνθρωπη ιδεολογία τους. Να καταδικάσουν τη δράση αυτών των φασιστικών ομάδων, των ναζιστικών συμβόλων και φασιστικών συνθημάτων. Να οργανώσουν την πάλη τους, τις διεκδικήσεις τους για τα σύγχρονα δικαιώματά τους, στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή. Να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους, τον ναζισμό – φασισμό και τους υποστηρικτές του.

Πηγή: 902.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here