Λάρισα: Καταγγελία ότι αστυνομικοί έσπασαν το χέρι σε 13χρονο μαθητή!

572

Περιστατικό αστυνομικής βίας και τρομοκράτησης μαθητών σε πάρκο στη Λάρισα καταγγέλουν εκπαιδευτικοί

«Δέρνουν και 13χρονους μαθητές πλέον και στα πάρκα – Μπράβο κύριε Χρυσοχοΐδη» καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί

Καταγγελία για περιστατικό αστυνομικής βίας στη Λάρισα έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι άνδρες της ασφάλειας έσπασαν το χέρι μαθητή γυμνασίου που καθόταν με άλλα παιδιά στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου.

Σύμφωνα με την Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας, το περιστατικό συνέβη την Τρίτη 30 Μαρτίου στις 20:30 μμ, όταν μια ομάδα πέντε μαθητών γυμνασίου, συγκεκριμένα τρία κορίτσια και δύο αγόρια, κάθονταν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου και συζητούσαν, όταν ξαφνικά μια ομάδα ενηλίκων, χωρίς διακριτικά σήματα ότι είναι αστυνομικοί, τους περικύκλωσε και άρχισε να τους κάνει διάφορες ερωτήσεις σε επιθετικό τόνο και με άσχημες εκφράσεις.

Το αποτέλεσμα ήταν τα παιδιά, επειδή νόμισαν ότι ήταν κλέφτες, να βάλουν τις φωνές, ενώ ένα από αυτά προσπάθησε να φύγει από το σημείο. Οι αστυνομικοί σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, άρπαξαν τον άτυχο μαθητή, τον πέταξαν στο έδαφος και στη συνέχεια του έσπασαν το χέρι. Μάλιστα ο ένας εκ των ασφαλιτών γύρισε στους υπόλοιπους και είπε «ρε μ…α του το έσπασα», με τους εκπαιδευτικούς να υποστηρίζουν ότι συνεπώς είχαν πλήρη επίγνωση της πράξης τους και αντί να μεταφέρουν το παιδί στο νοσοκομείο, το έσυραν στην αστυνομία για ανάκριση, ενώ οι γονείς ειδοποιήθηκαν και έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα δύο ώρες αργότερα.

Το περιστατικό αστυνομικής βίας καταγγέλθηκε εγγράφως από γονέα μαθητή και από την Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας. Οι γονείς των μικρών μαθητών εξετάζουν το ενδεχόμενο άσκησης κάθε νόμιμου δικαιώματος με σκοπό την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών με πολιτικά.

«Επειδή δηλώνετε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συνηθίζετε, μάλιστα, να κάνετε λόγο για αστυνομικούς που τους χειροκροτεί ο κόσμος, σας ενημερώνουμε δημόσια για ένα ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ αστυνομικής βίας σε βάρος 13χρονων παιδιών σε πάρκο της Λάρισας» τονίζει η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας και υπογραμμίζουν:

«Επαναλαμβάνουμε, κύριε Χρυσοχοΐδη, έσπασαν το χέρι του δεκατριάχρονου παιδιού! Αν δεν έχετε ακόμα εξοργιστεί (πολύ πιθανόν, υπάρχει άλλωστε και η συνήθης δικαιολογία του λάθους!) μάθετε και τις επόμενες ”επιτυχίες” των συγκεκριμένων αστυνομικών», σημειώνοντας πως αυτά «συνέβησαν στη Λάρισα, τμήμα της ελληνικής επικράτειας, και όχι σε κάποιο στενοσόκακο μιας κακόφημης γειτονιάς τριτοκοσμικής χώρας».

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί καλούν «κάθε πολίτη αυτής της χώρας να εκφράσει με κάθε πρόσφορο τρόπο τον αποτροπιασμό του για τα παραπάνω και να απαιτήσει να σταματήσει η τρομοκράτηση και η άσκηση βίας απέναντι στους πολίτες. Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας να πάρει θέση και μαζί με όλα τα σωματεία σε όλη τη χώρα να ορθώσουν ασπίδα προστασίας και υπεράσπισης των παιδιών μας».

Η ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα αναφέροντας:

«Σχετικά με καταγγελία που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες με αναφορές σε επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικών που έλαβαν χώρα την 30η Μαρτίου στη Λάρισα, κατά τη διενέργεια ελέγχου, ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, η διερεύνηση του περιστατικού ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφάλειας Βορείου Ελλάδος.

Επιπρόσθετα, διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση του περιστατικού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here