Λάρισα: Καταδίκη στελεχών κατασκευαστικής εταιρείας για θάνατο εργάτη

111

Ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας δύο στελέχη κατασκευαστικής εταιρείας με αφορμή το εργατικό δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 32χρονος χειριστής μηχανημάτων έργου και πατέρας ενός μικρού παιδιού.

Ο άτυχος 32χρονος καταγόμενους από τους Γόννους, στις 21 Μαϊου 2018, τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού μηχανήματος μεταφοράς σκυροδέματος, στην εταιρεία της Λάρισας στην οποία εργαζόταν.

Ο 32χρονος “έπεσε” μέσα σε “χοάνη” του μηχανήματος για την ανάδευση με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί και ο κοχλίας να του συνθλίψει τα πόδια. Το αποτέλεσμα ήταν ο 32χρονος να ακρωτηριαστεί και στα δύο του πόδια για να υποκύψει δυστυχώς στα τραύματά του, ενώ νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Στο πλαίσιο της δίκης χθες κατέθεσαν μάρτυρες, ενώ τα δύο στελέχη της εταιρείας στην απολογία τους αρνήθηκαν την κατηγορία, σημειώνοντας ότι είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων με το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας να τους κηρύσσει τελικά ενόχους, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 10 μηνών (με τριετή αναστολή).

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here