Λάρισα: Καταδίκη 30χρονου για εμπρησμούς κάδων

484

Σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε ένας 30χρονος Λαρισαίος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το κάψιμο κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης πριν ενάμιση χρόνο στη Λάρισα.

Οι πυρπολήσεις συνολικά 13 κάδων της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου είχαν προκληθεί στις αρχές Οκτωβρίου του 2018 στο κέντρο της πόλης (μεταξύ άλλων στις οδούς Παπαναστασίου, Ηπείρου, Βενιζέλου κ.ά., σύμφωνα με τη δικογραφία, που είχε σχηματίσει τότε η Αστυνομία). Ο νεαρός κατηγορούνταν ότι είχε «δράσει» τις νύχτες της 3ης, 7ης και 10ης Οκτωβρίου βάζοντας φωτιά σε κάδους, οι οποίοι καταστράφηκαν ολοσχερώς, με τη συνολική ζημιά για την Υπηρεσία Καθαριότητας να ανέρχεται σε 2.900 ευρώ.
Ο 30χρονος είχε συλληφθεί γι’ άλλη αξιόποινη πράξη (μικροκλοπή) τις ημέρες εκείνες και μετά τις αστυνομικές έρευνες κατηγορήθηκε για τους εμπρησμούς. Όπως κατατέθηκε, «συνελήφθη» από κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης σε τόπο και σε χρόνο που τον ενοχοποιούσε για έναν εκ των εμπρησμών, το βράδυ της 7ης Οκτωβρίου του 2018. Χθες, κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, το οποίο τον καταδίκασε στην προαναφερόμενη ποινή, κατά της οποίας ασκήθηκε έφεση.
Να σημειωθεί ότι η οικογένειά του κατέβαλε στον Δήμο το ποσό για τους κατεστραμμένους κάδους.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ