Λάρισα: Καταδικάστηκε εκδότης για υπεξαίρεση

576

Με ποινή φυλάκισης 4 ετών με τριετή αναστολή και ισάριθμα χρόνια επιτήρησης, τιμώρησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας εκδότη εφημερίδας θεσσαλικού νομού καθώς κρίθηκε ένοχος για την πράξη της υπεξαίρεσης για ποσό που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας, που άσκησε έφεση, όπως κατηγορείτο ενεργούσε ως διαχειριστής εταιρείας που υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό με πρακτορείο διανομής Τύπου. Βάσει αυτού του συμφωνητικού αναλάμβανε την υποχρέωση ως υποπράκτορας να διανέμει εφημερίδες, περιοδικά και γενικά έντυπα στη δική του ευρύτερη περιοχή. Τα χρήματα που θα έπαιρνε όφειλε να τα δίνει στο κεντρικό πρακτορείο αφού προηγουμένως παρακρατούσε την προμήθεια – αμοιβή για την εταιρεία που είχε τον ρόλο του υποπράκτορα. Η συμφωνία όμως φαίνεται πως δεν τηρήθηκε κι έτσι η οφειλή σύμφωνα με το κατηγορητήριο έφτανε τις 887.000 ευρώ αλλά κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αποδείχθηκε πως ήταν μικρότερη (μεγαλύτερη πάντως των 500.000 ευρώ).

Ο επιχειρηματίας κατά τη διάρκεια της απολογίας του, παραδέχθηκε τη συμβατική υποχρέωση, με τον συνήγορο υπεράσπισης να λέει πως αυτή η υποχρέωση είναι ο πυρήνας της διαφοράς, χαρακτηρίζοντας την τελευταία αστική τονίζοντας τη μη ύπαρξη ποινικής ευθύνης. Το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο.

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here