Λάρισα: Κάλεσμα Συνδικάτου Γάλακτος για συλλαλητήριο – απεργία

300

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 7μμ, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για νέα επίθεση στα εργατικά δικαιώματα. Φέρνει στη Βουλή τροπολογίες που μοναδικό στόχο έχουν να νομιμοποιήσουν και να επεκτείνουν την κρατική και εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα. Θέλουν να καταργήσουν τα καταστατικά των σωματείων και να φακελώσουν όλους τους συνδικαλιζόμενους εργαζόμενους βοηθώντας τους εργοδότες να μην προσλαμβάνουν «ενοχλητικές φωνές».
Θέλουν να φακελώσουν πλήρως την συνδικαλιστική δράση καταργώντας τις συλλογικές διαδικασίες για την απόφαση αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Τόσο το ηλεκτρονικό μητρώο των σωματείων, όσο και η ηλεκτρονική ψηφοφορία για απόφαση απεργίας που φέρνει η κυβέρνηση, μοναδικό στόχο έχουν να δημιουργήσουν άλλου τύπου σωματεία. Προχωρά στην υπονόμευση και ουσιαστικά στην κατάργηση της ύπαρξης κλαδικών συμβάσεων, αντικαθιστώντας με τοπικές που θα εφαρμοστούν στις περίφημες οικονομικές ζώνες όπου εκεί θα ζουν και θα δουλεύουν οι σύγχρονοι σκλάβοι του 21ου αιώνα.
Για αυτό θέλουν σωματεία πλήρως χειραγωγημένα. Θέλουν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, που δεν θα διεκδικούν και θα είναι πλήρως υποταγμένοι στις ορέξεις και αρωγοί στην παραπέρα εκμετάλλευση τους για να κερδίζουν μία χούφτα μονοπωλιακοί όμιλοι.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
Στα σωματεία μας εμείς αποφασίζουμε μέσα από τα όργανα και την γενική συνέλευση για την ζωή μας και όχι οι εργοδότες. Ότι έχει κερδίσει η εργατική τάξη το έχει κερδίσει με αγώνες, δεν χαρίζουμε και δεν χρωστάμε τίποτα σε κανέναν. Τα σωματεία έχουν καταστατικά και με βάση αυτών οργανώνουν την πάλη και τη δράση τους. Δεν δίνουν λόγο σε κανέναν εργοδότη και σε καμία κυβέρνηση. Λόγο δίνουν μόνο στα μέλη τους και τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση θα πάρει άμεσα απάντηση που τόλμησε να παρέμβει στην λειτουργία και δράση των σωματείων και των εργαζομένων.
ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΡΙΧΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ!!!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!!!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here