Λάρισα: «Ήρθα να σε σκοτώσω… Φέρε λεφτά»

467

Μια ακόμα υπόθεση ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα κλήθηκε να εξετάσει δικαστήριο της Λάρισας σε βάρος μιας ηλικιωμένης και ανήμπορης γυναίκας σε χωριό της Θεσσαλίας.

Το Δευτεροβάθμιο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών σε έναν 37χρονο άνδρα και τον κράτησε στη φυλακή. Εκεί όπου βρίσκεται από τον Μάιο του 2017, όταν λήστεψε την 76χρονη στη Βυζίτσα του Πηλίου και εν συνεχεία συνελήφθη.

«Ήρθα να σε σκοτώσω, μου είπε», περιέγραψε η ηλικιωμένη στην κατάθεσή της «μου έβγαλε μαχαίρι, μου έκλεισε το στόμα με ταινία, μου έδεσε τα μάτια και μου πήρε τα λεφτά. Δεν είχα άλλα», έλεγε στην κατάθεσή της ανοίγοντας τα χέρια γεμάτη αγανάκτηση. Σε ερώτηση της έδρας για το αν αναγνώριζε τον δράστη απάντησε θετικά καθώς δεν είχε ούτε κουκούλα, ενώ τα τελευταία χρόνια ο αλλοδαπός άνδρας ήταν …συγχωριανός της, αφού κατοικούσε στο χωριό!

Την απείλησε μάλιστα πως «αν πας στην αστυνομία, θα σου κάψω το σπίτι».

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας πως δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο, πόσο μάλιστα όταν πρόκειται για το χωριό όπου τον ήξεραν όλοι και μάλιστα χωρίς κουκούλα.

Σύμφωνα με το δικαστήριο πήρε από τη γυναίκα δύο χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα.

Επίσης του επιβλήθηκε και ποινή φυλάκισης τριών μηνών για την οπλοφορία.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here