Λάρισα: Ιερείς άνοιξαν εκκλησίες σε Τύρναβο και Αμπελώνα τη Μ. Εβδομάδα

504

Δυσάρεστα συναισθήματα προκάλεσαν οι αντικανονικές ενέργειες πέντε ιερέων, από τους 140 συνολικά, της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, οι οποίοι αψήφησαν τις εντολές της Κυβέρνησης, της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και του οικείου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου οι εκκλησίες να μείνουν κλειστές με την προτροπή: «Φέτος η πίστη μας δεν κινδυνεύει, κινδυνεύει η υγεία των πιστών».

Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες τόσο προς τη Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου όσο και στις επίσημες αρχές, αλλά και αναρτήσεις στα «social media», οι συγκεκριμένοι ιερείς δεν τήρησαν όσα αποφασίστηκαν για τις άγιες μέρες που προηγήθηκαν και λειτούργησαν με ανοιχτές τις θύρες των ναών. Συγκεκριμένα εφημέριος του Τυρνάβου παραβίασε το «κεκλεισμένων των θυρών» και λειτούργησε ανοιχτά στον ναό την Κυριακή των Βαΐων, αλλά και ανήμερα του Πάσχα.

Επίσης, στον Αμπελώνα ιερέας λειτούργησε με ανοιχτές τις πόρτες τη Μεγάλη Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος έκανε παρατήρηση στους πέντε ιερείς, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα λάβει περαιτέρω αποφάσεις, διότι πέραν του ότι αγνόησαν ρητές εντολές και συστάσεις, έθεσαν με το άνοιγμα των εκκλησιών σε κίνδυνο την υγεία ενοριτών τους που συνωστίστηκαν για να προσκυνήσουν, παρά την απαγόρευση.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία (Κώστας Τσόλας)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here