Λάρισα: Η παραλία των χρωμάτων, το ακρωτήρι Δερματάς, μύθοι και απαράμμιλη ομορφιά (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

463

Της Φανής Γιαννιώτη

Εκεί που το βαθύ μπλε συναντά το πράσινο. Εκεί που το ηλιοβασίλεμα δείχνει αλλιώς. Εκεί που λίμνες, φαράγγια και καταρράκτες είναι οι εναλλακτικές προτάσεις στις διακοπές σου… Δεν είναι κάποιο γνωστό νησί. Είναι τα παράλια της Λάρισας, που δεν έχουν όμως τίποτα να ζηλέψουν ακόμη και από τα πιο δημοφιλή νησιά.

Ένας τόπος ευλογημένος από κάθε άποψη. Μια ατελείωτη ακτογραμμή πολλών χιλιομέτρων που σίγουρα δεν την έχουμε εξερευνήσει ολόκληρη, ούτε καν οι ντόπιοι. Λίγοι γνωρίζουν πέρα από τον Αγιόκαμπο, την Σωτηρίτσα και την Βελίκα, άλλες παραλίες που είναι καλά “κρυμμένες” στη σκιά του Μαυροβουνίου και του Κισσάβου. Θρησκευτικά μνημεία, τα Βασιλικά κτήματα και αβίαστο φυσικό περιβάλλον με φιλοξενία που δεν έχει απρόσωπο τουριστικό χαρακτήρα.

Με την ευκαιρία της ξενάγησης των δημοσιογράφων την Παρασκευή από τον Δήμο Αγιάς είδαμε από θαλλάσης “θησαυρούς” που η άγρια ομορφιά τους σε καθηλώνει.

Οι παραλίες Μεταλλεία, Παραλία των χρωμάτων, Δερματάς, Ασπρόβραχος έχουν την δικιά τους ιστορία και ο αντιδήμαρχος Νίκος Ντάγκας μας μετέφερε αρκετές πληροφορίες που αξίζει να γνωρίζουμε.

Στην “Παραλία των χρωμάτων” όπως “μαρτυρά” και το όνομά της θα συναντήσεις πέντε χρώματα. Το κόκκινο, το πράσινο, το μαύρο, το άσπρο και το κίτρινο.

Στην παραλία Ασπρόβραχος θα συναντήσεις πέτρες “διαμάντια”, πέτρες που από το αλάτι της θάλασσας έχουν γίνει πραγματικό κόσμημα που σου προσφέρει η φύση. Στο ακρωτήρι Δερματάς από τα έγκατα της γης αναβλύζει ζεστό νερό σε θερμοκρασία περίπου 42 βαθμών κελσίου ενώ ζεστό θαλάσσιο ρεύμα της περιοχής ενώνεται με την Χαλκιδική.

Για την περιοχή ένας μύθος λέει ότι μια βασίλισσα είχε δημιουργήσει το λουτρό της σε θερμά νερά, στο ακρωτήρι Δερματά δίπλα στη θάλασσα γι αυτό και η περιοχή ονομάστηκε “Λουτρό”. Από τον Δήμο Αγιάς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπάρχουν σχέδια για την ανάδειξη και αξιοποίηση αυτού του μοναδικού φαινομένου, ώστε να δημιουργηθεί ένα Κέντρο Ιαματικών Πηγών στον Δήμο Αγιάς που σε συνδυασμό το Κόκκινο Νερό θα δώσει επιπλέον “ώθηση” στον τουρισμό της περιοχής.

Να σημειωθεί τέλος ότι ο Δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας τόνισε ότι και φέτος είναι υψηλές οι προσδοκίες για την τουριστική σεζόν στο Δήμο Αγιάς, ενώ ο αντιδήμαρχος Νίκος Ντάγκας μίλησε για την ανάπτυξη του τόπου χωρίς να χάσει την ταυτότητά του, καθώς πέρα από τον τουρισμό ο Δήμος Αγιάς βασίζεται και σε αγροτικά προϊόντα αξεπέραστης ποιότητας όπως τα κεράσια και το κάστανο.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here