Λάρισα: «Γκόλφω Σ’αγαπώ» – Δύο παραστάσεις τον Ιούνιο

134

Η Ελένη Χατζηγριβα και Λαμπρινή Πολυζου πλησιάζουν την Γκολφω, με την απαραίτητη καλλιτεχνική ευαισθησία και δίνουν στο κοινό της Θεσσαλίας την παράσταση “ΓΚΟΛΦΩ Σ’ΑΓΑΠΩ”

“Θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο να γελάσει ύστερα από αυτα τα δυο δύσκολα τελευταία χρόνια” με την διασκευή του θεατρικόυ έργου “Γκόλφω Σ’αγαπώ”, σε Κωμωδία.

Στις 5 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Φαρσάλων και στις 18 Ιουνίου στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ στη Λάρισα

“Η παράσταση της χοροθεατρικης ομάδας “MOS” -“ΓΚΟΛΦΩ Σ ΑΓΑΠΩ” είναι μια διασκευή του βουκολικού δραματικού ειδυλλίου, του Σπυρίδωνος Περεσιάδη . Η Γκόλφω και ο Τάσος, δύο νεαρά παιδιά,ορκιζονται αιώνια αγάπη. Ερωτικές συγκρούσεις,ηθικά διλήμματα. Πολλές ανατροπές σε μια κωμική έκβαση της ιστορίας.
Μετά από τόσα προβλήματα, καραντίνες, εγκλεισμό και πόνο, θέλουμε να έρθει ο κόσμος στην παράσταση και να γελάσει με την ψυχή του .

Φυσικά,μέσα από το έργο, θα αναδειχθούν τα φυσικά τοπία της περιοχής και τα στοιχεία της παράδοσης που μας φέρνουν πιο κοντά στην φύση και τον άνθρωπο.

Πλοκή:
Η φτωχή αλλά και όμορφη βοσκοπούλα Γκόλφω, τρισέγγονη της κλασικής Γκόλφω του 1893, γνωρίζει τον έρωτα στα μάτια ενός παλικαριού, του βοσκού Τάσου. Οι δύο νέοι ετοιμάζονται να παντρευτούν, όταν ο Τάσος δέχεται πιεστικά προξενιά για την κόρη του Γερο-Θανασούλα του Τσέλιγκα, Σταυρούλα. Παρά την αρχική του άμεση άρνηση, ο Τάσος τελικά πιεσμένος από την οικονομική κρίση δελεάζεται από την προίκα της Σταυρούλας και διώχνει την Γκόλφω. Η νέα απελπίζεται και χάνει τα λογικά της, καταριέται τον Τάσο αλλά και την Σταυρούλα. Πριν τον γάμο όμως η παραλογισμένη Γκόλφω αναιρεί την κατάρα και εύχεται στο ζευγάρι κάθε ευτυχία. Ο Τάσος συγκινημένος από την στάση της Γκόλφω αλλάζει γνώμη, τρέχει στο κατόπι της αλλά είναι πια αργά….πολλές ανατροπές.

Συντελεστές της παράστασης:
Παίζουν αλφαβητικά οι ηθοποιοί:
Ελένη Δασκαλοπούλου, Άγγελος Μπάρμπας, Χρήστος Μωυσιάδης, Carolina Mahoney, Αποστόλης Παπαευθυμίου , Λαμπρινή Πολύζου, Γιάννης Τούντας, Χαρά Τσόκανου, Παναγιώτα Τσόκανου, Ελένη Χατζηγρίβα.
Διάρκεια παράστασης: 80’ περίπου (χωρίς διάλειμμα)

«Γκόλφω Σ’αγαπώ» δίνει ένα ηχηρό μήνυμα.
Στην ζωή γίνονται πολλά, καθώς υπάρχουν προβλήματα οικονομικά, υγείας, συναισθηματικά και πολλά άλλα, όμως η ζωή προχωράει ..
Και οταν ένας άνθρωπος δεν μας θέλει, δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάσουμε τη ζωή μας αυτοκτονώντας αλλά συνεχίζοντάς την βρίσκοντας κάποιον που μας ταιριάζει. Εξού και το τέλος είναι τόσο ανατρεπτικό. Είτε είναι άντρας, είτε γυναίκα, είτε ζευγάρι ομοφυλόφιλων, όλοι αξίζουνε ένα μερίδιο ευτυχίας!
Επίσης, πρέπει να έχουμε ελεύθερη βούληση και να μην καταπιεζόμαστε από τα κοινωνικά στερεότυπα. Την πραγματική ευτυχία μας, την γνωρίζουμε μόνο εμείς, ουδείς άλλος.

Για τη «Γκόλφω Σ’αγαπώ» συνεργάζονται:
Παραγωγή : «ΜΟS»
Σκηνοθεσία : Ε. Χατζηγρίβα
Βοηθός Σκηνοθέτη- Κινησιολογία: Λαμπρινή Πολύζου
Διασκευή κειμένου: Ε. Χατζηγρίβα, Λ. Πολύζου
Σκηνικά: Αθανάσιος Μακρής
Μουσική επιμέλεια: Θέμης Κοπαρανίδης
Βίντεο – Μοντάζ: Γιάννης Καλτσογιάννης
Φωτογραφίες: Αγγελική Αλεξίου
Γραφιστικά -Αφίσα – Πρόγραμμα: Θάνος Συντζιάκης “Πενάκι”

Με εκτίμηση
Χοροθεατρική Ομάδα «Μos» Λάρισας
Πρόεδρος: Λαμπρινή Πολύζου
Αντιπρόεδρος: Χρήστος Πολύζος
Γραμματέας: Ελένη Χατζηγρίβα

Χορηγός επικοινωνίας 95.7 Larissa Deejay

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here