Λάρισα: Φορτηγατζήδες καλούν εισαγγελέα γιατί η Αστυνομία τους στέλνει από την παλαιά εθνική

690

Αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας κατέθεσε χθες σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ε», το Σωματείο Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ. νομού Λάρισας με αφορμή τις αλλαγές που έχουν υποστεί τα δρομολόγια των επαγγελματιών οδηγών, λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών.

Το μπλόκο στο ύψος Νίκαιας επί της ΠΑΘΕ έχει αναγκάσει την Ελληνική Αστυνομία να οδηγεί όλα τα οχήματα από άλλους δρόμους, όμως το οξύμωρο είναι πως στην περίπτωση των φορτηγών άνω των 3.5 τόνων κάτι τέτοιο μέχρι πριν από λίγες ημέρες απαγορευόταν…

Επί της ουσίας με την αναφορά τους θέτουν ζήτημα νομιμότητας αλλά κυρίως ασφάλειας και ζητούν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών να παρέμβει για να δοθεί μια λύση στο πρόβλημά τους.

«Πριν από 3-4 ημέρες εάν περνούσαμε από την παλιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου θα μας βεβαίωναν κλήση και πρόστιμο» εξηγεί στην «Ε» άνθρωπος του χώρου των φορτηγατζήδων και συνεχίζει: «Τώρα όμως λόγω της κατάστασης των μπλόκων, μας οδηγούν εκεί κάτι το οποίο φυσικά και δεν είναι ασφαλές τόσο για εμάς τους ίδιους όσο και για τους άλλους οδηγούς των απλών ΙΧ και γενικότερα για τους πολίτες».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με την αναφορά αυτή ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα για την εξεύρεση μιας λύσης «Όχι για να εναντιωθούμε στον αγώνα των αγροτών με τους οποίους είμαστε διπλανοί κρίκοι της αλυσίδας της ελληνικής οικονομίας και εξαρτιόμαστε άμεσα ο ένας από τον άλλον, αλλά για να διατηρηθεί η ασφάλεια στην καθημερινότητα των συναδέλφων μας και μελών μας» εξηγούν φορτηγατζήδες στην «Ε» και εκτιμούν με πρόχειρους υπολογισμούς πως από το σημείο διέρχονται χιλιάδες οδηγοί φορτηγών καθημερινά και προς τα δύο ρεύματα.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Εν τω μεταξύ από την ΕΛ.ΑΣ. έγινε γνωστό πως τροποποιούνται οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία, στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε., στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη, από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας (χ/θ 348+106) μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 352+918), λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων.

Συγκεκριμένα, από χθες Πέμπτη (31-01-2019) και ώρα 17.00 και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων που κινούνται με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη θα διεξάγεται ως ακολούθως:

•Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας (χ/θ 348+106 του Π.Α.Θ.Ε.) προς την Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης και μέσω της Οδού Βόλου και της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 352+918).

Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα διεξάγεται ως ακολούθως:

•Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Αθήνα θα εκτρέπονται στον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 352+918 του Π.Α.Θ.Ε.) προς την Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Κιλελέρ (χ/θ 331+686 του Π.Α.Θ.Ε.).

•Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα, στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Νίκαιας, θα αναστρέφονται μέσω της Αερογέφυρας και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης και ακολούθως της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου, θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Κιλελέρ (331+686 του Π.Α.Θ.Ε.).

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here