Λάρισα: «Εξαφανίστηκε» ποδηλατόδρομος εκατοντάδων μέτρων

378

Χαμένος κάτω από τις ρόδες των αυτοκινήτων. Σβησμένος με την πάροδο των ετών, αλλά εξαφανισμένος ακόμα και από τις μνήμες των κατοίκων.

Ένας ποδηλατόδρομος εκατοντάδων μέτρων αγνοείται στην περιοχή της Φιλιππούπολης και το μόνο που έχει απομείνει για να θυμίζει στους περαστικούς ότι κάποτε υπήρχε εκεί είναι οι πινακίδες.

Βρισκόταν στην οδό Αγίας Τριάδας και είχε οριοθετηθεί από τη δεξιά πλευρά, σύμφωνα με την κατεύθυνση των οχημάτων (μονόδρομος). Ξεκινούσε από το ύψος του Εμπορικού Κέντρου «Gaea» και έφτανε ως και το γήπεδο του Απόλλωνα. Με λίγα λόγια δηλαδή κατάφερνε με ασφάλεια να οδηγήσει τους ποδηλάτες των γύρω περιοχών να φτάνουν μέσω Ιωαννίνων και διά των συνεχόμενων ποδηλατόδρομων στο κέντρο (Ιωαννίνων, Καραθάνου, Λογιωτάτου, Ανθ. Γαζή, Κύπρου για Κεντρική πλατεία).

«Αφενός δεν έχει ανανεωθεί η γραμμογράφιση, αφετέρου έχει γίνει χώρος στάθμευσης οχημάτων» εξηγεί στην «Ε» κάτοικος της περιοχής π.χ. «πολλές φορές μάλιστα παρκάρουν και στις δύο πλευρές, ιδίως τώρα που έχουν μεταφερθεί εκεί Εφορία, ΙΚΑ, τράπεζες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο ποδηλάτης να εκτρέπεται μέσα στον δρόμο με ό,τι αυτό συνεπάγεται» προσθέτει.

Ακόμα πιο επικίνδυνο βέβαια είναι να επιχειρήσει κάποιος ποδηλάτης να κινηθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση. Από τη στιγμή που θα κατέβει από το πεζοδρόμιο του γηπέδου του Απόλλωνα δεν μπορεί να ακολουθήσει κάποια πορεία ασφαλείας, καθώς δεν υφίσταται ποδηλατόδρομος. Αντίθετα δεν μπορεί να πάει, άρα θα πρέπει να βγει στη Χατζημιχάλη.

Αν πάλι επιλέξει να κινηθεί από το πεζοδρόμιο, δεν θα τα καταφέρει, αφού θα συναντήσει πολλά φυσικά εμπόδια ειδικά από τη δεξιά πλευρά στο ύψος του Εμπορικού Κέντρου, ενώ στη συνέχεια ή είναι κατεστραμμένο ή κατειλημμένο από παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

«Τα πεζοδρόμια είναι εντελώς ακατάλληλα και σχεδόν απροσπέλαστα ακόμα και για τους πεζούς, αφού υπάρχουν παρτέρια λουλουδιών, δένδρα, γκαζόν, ανώμαλες και ανομοιόμορφες πλακοστρώσεις, χωμάτινα τμήματα, ανύπαρκτες ράμπες» προσθέτει εύστοχα ο κάτοικος της περιοχής.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here