Λάρισα: Έρχεται το Μουσικότροπο

369

Το Μουσικότροπο, το φεστιβάλ που μας φέρνει κοντά στη μουσική με μία διαφορετική προσέγγιση, παρουσιάζεται για 4η συνεχή χρονιά στη Λάρισα, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα την επέτειο των 90 χρόνων λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Τα Σαββατοκύριακα από 26 Ιανουαρίου 2020 και μέχρι 16 Φεβρουαρίου 2020, θα είναι απλά … μουσικά. Η πόλη θα φιλοξενήσει συναυλίες, παραστάσεις, εργαστήρια και εκθέσεις.
Δράσεις οι οποίες απευθύνονται σε ανθρώπους που ασχολούνται με τη μουσική, αλλά και σε όσους απλά την αγαπούν.
Κορυφαίοι μουσικοί από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό θα δώσουν νέα μουσική πνοή στα Σαββατοκύριακά μας.
Στην καθιερωμένη συναυλία “Μεγάλοι Λαρισαίοι Καλλιτέχνες”, θα παρουσιαστεί διάσημο κουαρτέτο εγχόρδων και θα διευθύνει η Λαρισαία μαέστρος Πάττυ Κοντογιάννη. Το διεθνές κουαρτέτο εγχόρδων αποτελούν η Λαρισαία Ήβη Παπαθανασίου στο τσέλο, η Salma Sadek στο βιολί , ο Eduard Sonderegger στο βιολί και ο Felix Weischedel στη βιόλα και θα συμπράξουν με τους μουσικούς της Λάρισας, Δημήτρη Καραμανώλη – βιολί, επιμέλεια, Γιώτα Στεφανοπούλου – βιολί, Ελεάνα Βλιτσάκη – βιολί, Μανώλη Καραμανώλη – βιολί, Φωτεινή Γράμψα – βιολί, Μαριάνθη Σταμουλάκη – βιόλα, Αλέξανδρο Σδρόλια – βιόλα, Νίκο Νικολαΐδη – τσέλο, Ειρήνη Παντελίδου – κοντραμπάσο και Ιωάννα Σιοπούδη – τσέμπαλο.
Οι Ειρήνη Καράγιαννη – μέτζο σοπράνο και Ντιάνα Βρανούση – πιάνο, με την αφήγηση του Γιώργου Β. Μονεμβασίτη θα ταξιδέψουν το κοινό με μουσική και τραγούδια από τον παγκόσμιο κινηματογράφο. Η μικτή χορωδία υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Καρβούνη θα δώσει ένα διαφορετικό χρώμα στη συναυλία.
Ένα βέλγικο σύνολο βιρτουόζων που αποτελείται από τέσσερα πιάνα – τέσσερις πιανίστες, δύο κρουστά – δύο κρουστούς και έναν μαέστρο θα παρουσιάσει ένα από τα πιο απαιτητικά έργα του σύγχρονου ρεπερτορίου, την Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Ίγκορ Στραβίνσκυ.
Η Έλλη Πασπαλά, με τον DavidLynch στο σαξόφωνο και τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο θα ρίξουν την αυλαία του φεστιβάλ. Η ερμηνεύτρια με την αισθαντική φωνή της θα ερμηνεύσει ελληνικά και ξένα τραγούδια.
Τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του φεστιβάλ έχουν ως στόχο να δώσουν νέες ιδέες σε δασκάλους, καλλιτέχνες και ανθρώπους που αγαπούν τη μουσική, ενώ η μουσική χρησιμοποιείται σαν εργαλείο για άτομα με αναπηρία. Τέτοιο είναι το μουσικό εργαστήρι που απευθύνεται σε εφήβους και νέους ενήλικες με αναπηρία, καθώς και η προβολή ντοκιμαντέρ για όλους τους ενδιαφερόμενους με θέμα “Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη”.
Επίσης ένα ταξίδι στον συναρπαστικό κόσμο των μουσικών βίντεο, το μουσικό βίντεο στη διδασκαλία, θα διδάξει εργαλεία ανάλυσης και εκπαιδευτικές εφαρμογές χρήσιμες για τους εκπαιδευτικούς της μουσικής.
Για τους φίλους της μουσικής και του χορού θα λάβει χώρα εργαστήριο παραδοσιακού αφρικανικού χορού με συνοδεία κρουστών.
Παράλληλα, με βασικό θέμα τη ψυχολογία μεταξύ δασκάλου και μαθητή στην εκμάθηση οργάνου ή στην διδασκαλία σε τάξη, θα γίνει ολιστική προσέγγιση της μουσικής εκπαίδευσης με ζητήματα μεθοδολογίας διδασκαλίας.
Όσο για τους μικρούς μας, αλλά και .. μεγάλους φίλους, τρεις παραστάσεις με δυο διαφορετικά παραμύθια θα τους ταξιδέψουν σε κόσμους μακρινούς και ονειρικούς.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί έκθεση ζωγραφικής RecycledArt του Μελά Καραγιάννη στο αίθριο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Μέσω της έκθεσης αναδεικνύεται η δύναμη της τέχνης να μεταμορφώνει.
Το Μουσικότροπο διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
Αναλυτικές πληροφορίες στο site του φεστιβάλ : www.mousikotropo.gr

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Πρωινά: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-14:00
Απογεύματα: Πέμπτη και Παρασκευή 18:00-20:00
Σάββατο: 12:00-14:00

Το Μουσικότροπο δεν είναι απλώς ένα φεστιβάλ.

Είναι αυτό που λέει και το όνομά του: ένας διαφορετικός τρόπος να προσεγγίσει ο καθένας αυτή τη μαγική τέχνη, και μάλιστα σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες, τέσσερα Σαββατοκύριακα από τις 26/1 μέχρι τις 16/2 θα φιλοξενήσουμε  σπουδαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα μυήσουν παιδιά και ενήλικες στα μυστικά της Τέχνης τους, μέσα από επιμορφωτικά σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, συναυλίες, παραστάσεις, εκθέσεις.

Μεταξύ αυτών που θα απολαύσουμε στο φετινό Μουσικότροπο και καταδεικνύουν τη διαφορετικότητά του: η καθιερωμένη συναυλία “Μεγάλοι Λαρισαίοι Καλλιτέχνες”, στην οποία θα παρουσιαστεί διάσημο κουαρτέτο εγχόρδων που θα διευθύνει η Λαρισαία μαέστρος Πάττυ Κοντογιάννη και στο οποίο συμμετέχει η Λαρισαία Ήβη Παπαθανασίου και θα συμπράξουν με μουσικούς της Λάρισας, ένα βέλγικο σύνολο βιρτουόζων, η Έλλη Πασπαλά, με τον David Lynch στο σαξόφωνο και τον Τάκη Φαραζή  στο πιάνο, εργαστήρι που απευθύνεται σε εφήβους και νέους ενήλικες με αναπηρία, εργαστήρι παραδοσιακού αφρικανικού χορού με συνοδεία κρουστών, παραστάσεις για παιδιά και άλλα που θα σας τα αναφέρει ο κ. Λενούτσος.

Πιστεύω ότι και φέτος οι Λαρισαίοι θα αγκαλιάσουν αυτή την απολαυστική αλλά και σημαντική -επειδή μας ανοίγει ορίζοντες – διοργάνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here