Λάρισα: Επιπλοποιός κατασκευάζει ξύλινα ποδήλατα και κλέβει τις εντυπώσεις!

5422

Συνέντευξη στην Φανή Γιαννιώτη

Ήταν μία ιδέα που είχε γίνει εμμονή, και μετά από ατελείωτες ώρες εργασίας και δοκιμών στη βιοτεχνία επίπλων, δημιουργήθηκε το πρώτο ξύλινο ποδήλατο στη Λάρισα. Ο Γιώργος Τσιούτσιας κατασκευάζει και πρωτοπωρεί το WBL (Wooden Bike Larisa), χειροποίητο ξύλινο ποδήλατο και απευθύνεται σε κοινό με ιδιαίτερες προτιμήσεις και οικολογικές ευαισθησίες.

Και ναι η Λάρισα πρωτοπορεί και σε αυτό τον τομέα, αφού σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν μετρημένοι στα δάχτυλα που να ασχολούνται με την κατασκευή τέτοιου είδους ποδηλάτων.

Το ξύλο είναι ιδανικό υλικό για κατασκευή ποδηλάτων. Είναι οικολογικό ανανεώσιμο υλικό με μεγάλη απορρόφηση κραδασμών, ιδιαίτερη μηχανική αντοχή και με την κατάλληλη επεξεργασία, δημιουργείται ένα ενιαίο σύνολο με καμπύλες, ακαμψία και πάνω απ΄ όλα ομορφιά και φινέτσα, δίνοντας μια μοναδική αισθητική και οδηγική εμπειρία στον αναβάτη.

Χρησιμοποιώντας δεσποτάκι, μαόνι και δρυ με ειδική επεξεργασία κατασκεύασε ποδήλατα, στα οποία όλος ο σκελετός αλλά και το τιμόνι είναι από ξύλο.

Το εργαστήριο του βρίσκεται στο Κουτσόχερο Λάρισας και μας λύνει όλες τις απορίες σχετικά με αυτό το …αλλιώτικο από τα άλλα μέσο μεταφοράς!

– Ποιο ήταν το έναυσμα για να δημιουργήσετε ξύλινο ποδήλατο;

Γενικά στην δουλειά μου μου αρέσουν οι προκλήσεις και οι ιδιαίτερες κατασκευές. Ήταν μια ιδέα που μου είχε μπει στο μυαλό από καιρό και μετά από πολύ μελέτη και ατελείωτες ώρες δουλειάς έγινε το πρώτο ποδήλατο. Βέβαια σε αυτό βοήθησε και η κρίση γιατί υπήρχε αρκετός χρόνος για την μελέτη και την κατασκευή.

– Πόσος χρόνος απαιτείται για την κατασκευή;

Για την κατασκευή χρειάζονται κατά μέσο όρο περίπου δέκα ημέρες. Βέβαια από την ημέρα της παραγγελίας η παράδοση γίνεται σε ένα μήνα για να γίνουν και οι απαραίτητοι έλεγχοι.

– Ανταποκρίνεται ο κόσμος σε τέτοιου είδους κατασκευές ή είναι επιφυλακτικός;

Στην αρχή ο κόσμος ήταν πολύ επιφυλακτικός.Το βλέπανε σαν διακοσμητικό και δεν φανταζόταν ότι είναι λειτουργικό, αλλά ευτυχώς με την πάροδο του χρόνου όλο και περισσότεροι μας εμπιστεύονται.

– Γιατί κάποιος να αγοράσει ένα ξύλινο ποδήλατο; Πείτε μας για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα σε σχέση με τα συμβατικά;

Το ξύλινο ποδήλατο απευθύνεται σε άτομα με ιδιαίτερες προτιμήσεις και οικολογικές
ευαισθησίες . Το ξύλο είναι ιδανικό υλικό για την κατασκευή ποδηλάτου .Είναι οικολογικό υλικό με ιδιαίτερη μηχανική αντοχή και το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η απορρόφηση κραδασμών και προσφέρει μια μοναδική οδηγική εμπειρία στον αναβάτη.

– Ποιος είναι ο στόχος σας; Θα θέλατε να επεκταθείτε σε μαζική παραγωγή;

Μου αρέσει να εξελίσσω τη δουλειά μου, αλλά θέλω να διατηρήσω το χειροποίητο και μοναδικό, και δεν σκέφτομαι να κάνω μαζική παραγωγή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ