Λάρισα: Επικοινωνία Γουργουλιάνη-Σακελάρη για τα νέα μέτρα

308

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον καθηγητή Πνευμονολογίας στο ΠΓΝΛ κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας κ. Αλέξης Σακελάρης με στόχο την σφαιρικότερη ενημέρωση όσον αφορά τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού, μετά και την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει ωράριο λειτουργίας στις επιχειρήσεις του χώρου.

Αμέσως μετά την ανταλλαγή απόψεων ο καθηγητής κ. Γουργουλιάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εμπειρία των τελευταίων ημερών στην περιοχή μας έδειξε ότι οι μεγάλες συναθροίσεις ιδιαίτερα στις κοινωνικές εκδηλώσεις συνέβαλλαν στην εξάπλωση του ιού. Πιθανότατα η αποφυγή των συναθροίσεων πάνω από κάποιο συγκεκριμένο αριθμό ατόμων μαζί με την τήρηση των αποστάσεων και τη χρήση μάσκας κυρίως σε εσωτερικούς χώρους είναι τα πιο ουσιαστικά μέτρα πρόληψης. Η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, ανθρώπων που ανήκουν στην ίδια παρέα ή την ίδια οικογένεια φαίνεται να είναι ασφαλής. Είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους. Προφυλάσσει πρώτα τους ίδιους και μετά τους πελάτες. Η πλαστική προσωπίδα, όταν χρησιμοποιείται μαζί με τη μάσκα προσφέρει επιπρόσθετη ασφάλεια».

Ο πρόεδρος του ΣΙΚΕΑΛ κ. Σακελάρης με τη σειρά του τόνισε:

«Ο σύνδεσμος ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής και εστίασης Λάρισας από την πρώτη ημέρα της πανδημίας είχε και θα έχει ως πρώτο σύμβουλο τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών και την γνώμη των ειδικών.

Σεβόμενοι απόλυτα και τηρώντας αυτές τις οδηγίες προσπαθούμε να αντέξουμε στην δύσκολη αυτή κατάσταση που έχουμε βρεθεί όλοι και ελπίζουμε να βγούμε από όλο αυτό σύντομα και ασφαλείς.

Παρ όλα αυτά δεν μπορούμε να μένουμε άφωνοι όταν βλέπουμε να λαμβάνονται μέτρα ( περιορισμός της λειτουργίας από τις 12 το βράδυ έως τις 7 το πρωί ) από την κυβέρνηση τα οποία θεωρούμε ότι θα οδηγήσουν σε διπλό κακό

α.) ανεξέλεγκτη έξαρση των κρουσμάτων με δύσκολη την ιχνηλάτηση τους β.) ένα επιπλέον οικονομικό τραύμα στην ήδη τραυματισμένη Εστίαση σε όλη την Ελλάδα όπου παίρνονται τέτοια μέτρα.

Παρακαλούμε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να επανεξετάσει το μέτρο αυτό και να δείξει εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες της εστίασης.

Τέλος θα θέλαμε να δώσουμε άλλη μια αυστηρή προειδοποίηση στους συναδέλφους που δείχνουν σημάδια χαλάρωσης στης υγειονομικές οδηγίες και να σκεφτούν καθαρά ότι η οι ενέργειες τους μπορεί να έχουν καταστρεπτικές συνέπειες σε όλους μας πράγμα το οποίο είναι ανεπίτρεπτο.

Τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών

Μένουμε ασφαλείς, Μένουμε υπεύθυνοι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here