Λάρισα: «Επιδημία» οι κλοπές μετασχηματιστών

621

Σε πραγματική απειλή για τους αγρότες, με αφορμή και τις ανάγκες σε άρδευση αυτή την περίοδο, τείνει να εξελιχθεί η δράση αγνώστων που «ξηλώνουν» μετασχηματιστές της ΔΕΗ στο ηλεκτροδοτούμενο δίκτυο άρδευσης.

Μετά από μερικά χρόνια… απραξίας, άγνωστοι επανήλθαν στις κλοπές μετασχηματιστών προκειμένου να αποσπάσουν χαλκό -τον οποίο μεταπωλούν– δρώντας αυτή την περίοδο σε χωριά της επαρχίας Φαρσάλων.

Μόνο το τελευταίο δεκαήμερο έχουν κλαπεί 15 μετασχηματιστές της ΔΕΗ, στελέχη της οποίας εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά εναντίον των δραστών, καταθέτοντας μήνυση ενώ την υπόθεση εξετάζει και το Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων.

Μέχρι χθες πάντως, κλοπές μετασχηματιστών είχαν αναφερθεί μόνο στην περιοχή των Φαρσάλων, ενώ στελέχη της ΔΕΗ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο –μελλοντικά– της έλλειψης μετασχηματιστών με τις ανάλογες επιπτώσεις στις καλλιέργειες των αγροτών.

Ήδη έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή των Φαρσάλων, όπου το τελευταίο δεκαήμερο βρίσκεται σε έξαρση το φαινόμενο των κλοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», μέχρι χθες είχαν κλαπεί 15 μετασχηματιστές κοντά σε γεωτρήσεις χωραφιών, στις περιοχές Βασιλί, Βαμβακού, Βασιλικά, Λόφο, αλλά και σε γύρω περιοχές, όπου οι κλέφτες, προκειμένου να αποσπάσουν τα επίμαχα τμήματα του μετασχηματιστή, προκαλούν σοβαρές υλικές ζημιές (φωτ.) στο δίκτυο της ΔΕΗ. Να σημειωθεί τέλος ότι οι αγρότες καλούνται να ενημερώνουν και την ΕΛ.ΑΣ. στην περίπτωση που διαπιστώσουν φαινόμενα κλοπών.

Γ.Γ. – Β.Κ.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here